Música

AIDA BAÑERES

PROGRAMADORA I PRODUCTORA DE FESTIVALS MUSICALS

“Hi vaig anar com a fan i en vaig sortir com a mànager”

“Fa dos anys vaig anar a Londres a visitar una amiga, vaig assistir a un concert de Maroon Town, un dels grups referents de l’«ska», i ara en soc la mànager”

“A Anglaterra es respecta més la figura del «free-lance»”

Productora i agent.
Porta el management de Maroon Town (banda de ska formada el 1987 pionera en la mescla de ska amb altres estils) i ja està preparant la gira del pròxim disc. Els tornarà a portar a Catalunya. A més de treballar en festivals i col·laborar amb altres grups, també treballa produint audiovisuals.

Va estudiar antropologia i també comunicació, però la seva passió era la música i el cinema, i de seguida va entrar en el món de la producció musical. Aquesta lleidatana nascuda el 1986 s’ha establert a Londres, des d’on fa de mànager de grups internacionals de ska i música negra com Maroon Town i col·labora amb bandes com Bad Manners, The Trojans, entre d’altres, i alhora és programadora de festivals a Catalunya com el de la Terrasseta de Santa Tecla.

Com hi va arribar, a Londres?
L’estiu de fa dos anys hi vaig anar a visitar una amiga. El meu objectiu era tan sols passar uns dies amb ella i desconnectar. I és clar, vaig aprofitar per anar a concerts, dels estils que a mi m’agraden. Va coincidir que Maroon Town, una banda de referència del món de l’ska, hi feia un concert, i hi vaig anar. El cas és que després vaig poder parlar amb ells, els vaig explicar que porto festivals a Catalunya, vam estar parlant de fer col·laboracions, i al final els he acabat portant l’àrea de mànager.
I s’ha quedat allà.
Una cosa va portar a l’altra. A partir d’això vaig contactar amb altres grups, amb qui també he pogut fer col·laboracions, i amb festivals, com el British Summer Festival, l’Standon Calling i d’altres, amb feines de productora. Estic molt satisfeta perquè és l’estil de música que m’apassiona, i poder viure fent això és fantàstic. I deixar-hi la meva empremta: vaig contactar amb Fermin Muguruza per si volia fer una col·laboració amb el grup, i va estar encantat i ara ell hi col·labora en una cançó del nou disc, que sortirà al novembre. Vaig anar a aquell concert com a fan i en vaig sortir fent de mànager.
Al mateix temps, manté les feines que feia a Catalunya?
Sí, continuo com a programadora de la Terrasseta de Santa Tecla, a Tarragona, on ja va tocar Maroon Town l’any passat, i treballo en la producció de festivals com Minipop, el festival REC i d’altres. Aprofito el meu coneixement d’aquest sector musical a Anglaterra per portar bandes als festivals catalans.
Com és de diferent el món de la música a Anglaterra i a Catalunya?
He treballat com a free-lance a Catalunya i ara ho faig aquí, i no té res a veure. No cal que digui com és de complicada la vida de l’autònom a Catalunya, i en el món de la música, encara més. En canvi a Londres hi ha molt més reconeixement professional per al sector i per als que treballem d’aquesta manera, pel nostre compte.
Hi deu haver més oportunitats, però també més competència.
En l’aspecte musical, és cert que hi ha els grups referents, i més cultura musical en la societat. I una major aposta de les institucions per la seva promoció en concerts i festivals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia