cultura

A punt per al que passarà

Catalunya Ràdio presenta una nova temporada amb esperit continuista

L’emissora fitxa Andreu Buenafuente i Gemma Nierga com a col·laboradors

Catalunya Ràdio afronta la nova temporada “amb la màquina greixada” i, amb la garantia que “la ràdio pública donarà resposta a l’actualitat de tot el que passarà al país”. Així ho va explicar ahir Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, a l’estudi 1 de l’emissora, completament renovat, on va explicar les principals línies de programació del 2017-2018, que comença demà passat. En una graella continuista, destaquen les incorporacions d’Andreu Buenafuente i Gemma Nierga (que ja no és a la Cadena SER) en qualitat de col·laboradors d’El suplement dels caps de setmana, conduït per Ricard Ustrell.

Saül Gordillo i Santi Faro, cap de continguts de l’emissora, van destacar l’aposta digital que han fet les emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (“no parem de créixer al web i les aplicacions per a mòbils”) i van parlar també del retorn d’ICat a FM.

Segons Saül Gordillo, hi haurà “moltes incorporacions a tots els programes”, que majoritàriament mantenen els seus presentadors. També hi haurà molts tertulians nous que “encara no es poden avançar”. Gemma Nierga farà “una entrevista cada dissabte a gent que no està als focus de l’actualitat”, mentre que Andreu Buenafuente tindrà carta blanca, però encara no es pot avançar què farà. Tot plegat, amb la intenció de mantenir “el rigor, la professionalitat, la pluralitat i la diversitat” en una nova temporada que té com a lema Estem a punt.

Santi Faro va explicar que “l’estudi 1 és el centre de la ràdio, que no deixa mai de bategar, està a peu de carrer i simbolitza l’esperit de la ràdio pública”. Després de vint anys, l’han renovat amb un disseny de so impecable i l’han adaptat perquè hi pugui haver diverses càmeres. Això permetrà transmetre entrevistes importants a TVC i abocar continguts visuals a les xarxes i el web amb molta més qualitat que fins ara. “La ràdio no és un mitjà estancat, la ràdio creix i l’estudi està tècnicament més a punt que mai”, va dir.

Els principals programes es mantenen a la graella: Mònica Terribas continua al capdavant d’El matí de Catalunya Ràdio, que tindrà, segons Saül Gordillo, “una escaleta molt flexible per respondre a la immediatesa informativa”. Òscar Fernández i Empar Moliner presentaran Catalunya migdia, que és líder a la franja de les 15 a les 16 h. Ricard augmenta la franja horària dels dissabtes i dimenges (ara de 6 a 13 h) amb El suplement. També es mantenen, entre altres, Estat de Gràcia, amb Roger de Gràcia (de 16 a 19 h); Tot costa, amb Jordi Costa i Sònia Gelmà (19 a 21 h); El club de la mitjanit, amb Francesc Garriga (23 a 1 h), que es transmet simultàniament des de l’estudi 1 de Catalunya Ràdio al canal de televisió Esport3, i La nit dels ignorants 3.0, amb Xavier Solà (de 1 a 3 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona