Art

municipal

Situaran ‘La Matarona’ a la plaça de la Gran Bretanya

L’escultura, obra de Jordi Cuyàs, tornarà a l’espai públic de Mataró a partir de l’octubre

La Matarona, una de les obres més emblemàtiques de l’artista Jordi Cuyàs, recentment desaparegut, tornarà a instal·lar-se a l’espai públic. Ho farà a partir de l’octubre a la plaça de la Gran Bretanya de Mataró, ben a prop d’on havia estat instal·lada durant molt de temps, a la plaça de França, i d’on es va haver de desmuntar fa dos anys per les obres que es van fer als accessos a l’autopista C-32. El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez (CiU), va explicar que ara s’estan enllestint els últims detalls de la recol·locació, i va comentar que l’Ajuntament “s’ha fet càrrec de les tasques de restauració d’alguns suports que estaven malmesos”. El regidor va recordar que la recol·locació de l’escultura a la plaça de la Gran Bretanya “ja s’havia acordat amb els seus autors”, Jaume Simón i Jordi Cuyàs. Tot i que encara s’ha de definir, Fernàndez no va descartar que s’aprofiti la recol·locació de La Matarona per fer un acte de record de Cuyàs, del qual el regidor va voler destacar la faceta humana: “Va ser una persona molt generosa que va fer moltes coses per la ciutat de forma desinteressada.”

Jordi Cuyàs va crear La Matarona el 1986 juntament amb el seu amic Jaume Simón, un dels membres del grup artístic CAPS.A. L’escultura, formada per 100 metres de tub quadrat d’alumini de 10 centímetres de secció i 41 angles de ferro de diferent obertura, va poder veure’s durant dos anys en deu espais urbans de Catalunya i la resta d’Europa abans d’instal·lar-se a la capital del Maresme el 1996.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia