Música

C ultura

Més de trenta propostes a la tardor escènica de Figueres

Pere Arquillué, Francesc Orella, Vicky Peña, Lluís Soler, Mercè Arànega i Pepa Plana actuaran al teatre El Jardí i a La Cate

Dijous començarà la venda d’entrades anticipades

L’Ajuntament de Figueres va presentar ahir la temporada escènica de tardor, que inclourà més d’una trentena de propostes de teatre, música, dansa i espectacles infantils fins a la fi d’any als escenaris del teatre El Jardí, La Cate i l’auditori Caputxins. Al llarg d’aquesta temporada es podran veure destacats actors i actrius del panorama teatral català, com ara Pere Arquillué, Francesc Orella, Lluís Villanueva, Vicky Peña, Lluís Soler, Mercè Arànega i Pepa Plana, que compartiran programació amb Les Antonietes i els Farrés Brothers, entre d’altres companyies. Les entrades anticipades es posaran a la venda aquest dijous a la taquilla d’El Jardí (de 19 a 21 h) i en el web figueresaescena.com a partir de les 19.30 h. L’Ajuntament de Figueres manté la política de preus de la temporada passada, de manera que les entrades dels espectacles Excel·lent del teatre El Jardí tenen un cost de 15 euros a la platea i les llotges de platea i de 12 euros al primer i el segon pis, i els espectacles Estrella de La Cate tenen un preu únic de 12 euros. Si es compra una entrada d’un espectacle Excel·lent i una d’un espectacle Estrella el preu és de 22 euros a la platea i les llotges de platea i de 19 euros al primer i el segon pis del teatre municipal.

Els espectacles amb el segell Excel·lent d’El Jardí seran La visita de la vella dama, de Dürrenmatt, a càrrec de Farrés Brothers i Vicky Peña, el 13 d’octubre; l’òpera Tempesta esvaïda, de Joaquim Serra i Carme Montoriol, el 15 d’octubre; Art, de Yasmina Reza, dirigida per Miquel Gorriz i interpretada per Arquillué, Orella i Villanueva, el 10 de novembre; Dansa de mort, de Strindberg, dirigida per Jordi Casanovas i protagonitzada per Soler, Arànega i Jordi Figueras, el 17 de novembre, i l’òpera Il convito, posada en escena per la companyia gironina Òpera Jove, el 19 de novembre.

Pel que fa als espectacles Estrella de La Cate, hi ha propostes com ara Les dones sàvies, de Molière, amb Enric Cambray i Ricard Farré, el 6 d’octubre; Pensió Edèn, de Pep Vila i la companyia Estat Particular, el 7 d’octubre; Mambo, de la companyia Les Antonietes, el 21 d’octubre; Ones, del Col·lectiu Ones, el 27 d’octubre; Paradís pintat, de Pepa Plana, sota la direcció de Ferruccio Cainero, el 3 de novembre, i Ens havíem barallat tant!, un diàleg en el temps entre Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany, d’Ivan Padilla, que es podrà veure a La Cate el 2 de desembre.

De Joanjo Bosk a l’OCE

A l’auditori Caputxins s’han programat, entre d’altres concerts de diferents estils, l’actuació del cantautor napolità Alessio Arena, el 13 d’octubre, i la presentació del nou disc del figuerenc Joanjo Bosk, el 28 d’octubre. Al mateix escenari també sonarà el jazz de la Guillem Arnedo Band & Celeste Alías, el 17 de novembre.

El dia 1 de novembre, el Cor i Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE) interpretarà el Rèquiem de Mozart a El Jardí, on el 18 de novembre la Jove Orquestra de Figueres celebrarà amb un concert el seu 30è aniversari. L’OCE tornarà a El Jardí el 26 de novembre, amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, per participar en el concert commemoratiu dels 200 anys del naixement de Pep Ventura.

La programació de tardor inclou també diverses obres de la Campanya de teatre amateur, a càrrec de Safareig Teatre, El Mirall i Taller de Teatre. Segons l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la combinació d’una programació “d’altíssima qualitat” amb una política de “preus reduïts” ja ha començat a donar fruits: més de 44.000 espectadors en els darrers tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia