Música

música

novetat discogràfica

Tati Cervià canta als amors difícils, a ‘Secreta veu’

La cantant gironina presenta avui al pati del Museu d’Història dels Jueus el seu tercer disc, en un concert gratuït

La cantant gironina Tati Cervià presentarà aquesta nit el seu tercer disc, Secreta veu (Terranegra Música), en un concert gratuït al pati del Museu d’Història dels Jueus (21 h). “Després dels dos discos amb el grup Sepharazz Mishpaha, que tenien un enfocament més jazzístic –Kantikas de la kukuvaya (2012), centrat en la música jueva, i Solombra (2014), que s’obria a la música antiga i altres tradicions musicals peninsulars–, a Secreta veu continuo amb aquest tipus de repertori, però he volgut canviar la tímbrica, per crear un so més orgànic i acústic, però modern”, explica Cervià, a qui acompanyen en aquest projecte músics molt versàtils: Dani Comas (guitarra elèctrica i acústica), membre d’El Petit de Cal Eril; Marc Clos, bateria, vibràfon i percussions, que ha tocat amb The New Raemon però també amb Jordi Savall, i Toni Pujol (contrabaix i baix elèctric), amb qui Tati Cervià comparteix moltes coses, entre les quals un duet de contrabaix i veu –en la línia de la seva admirada Sheila Jordan– que l’any vinent vol celebrar el seu 20è aniversari amb l’edició d’un disc, i també la companyia d’espectacles familiars Terranegra , amb la qual també col·labora Comas. En el disc, gravat a El Local Estudi de Bescanó, també sonen els cors de Jan Pujol, les flautes de bec de Montse Anguera i la flauta travessera de Ferran Badal, que finalment s’ha incorporat al grup com a membre estable. Com a quintet ja es presentaran a la Fira Mediterrània de Manresa, on oferiran un showcase a la llotja professional el 5 d’octubre.

En aquest disc, Tati Cervià ha reunit i harmonitzat deu cançons de procedència diversa, cantades en ladino o judeocastellà, menorquí, català, basc, bable, castellà antic i la llengua franca, barreja de català, castellà, occità i francès, de Dindirindín, una de les dues incursions del disc en el renaixentista Cancionero de Palacio.

“Les primeres cançons que vaig seleccionar per a aquest disc van ser Ay, triste que vengo, Muntanyes del Canigó –tal com la cantava la meva àvia de la vall del Llémena, amb alguna estrofa que no apareix en altres versions–, La dama d’Aragó i A chantar, una de les dues cançons de la trobadora medieval Beatriu de Dia de les quals es conserva la melodia. I quan em vaig plantejar què tenien en comú aquestes cançons, quin podria ser el seu fil conductor, vaig veure que totes cantaven a un amor difícil o impossible, no a l’amor plàcid de molts estàndards de jazz o de la bossa nova. Per això vaig titular el disc Secreta veu, una referència al poema de Vinyoli reproduït en el llibret del CD”. Aquest disc, que va rebre un ajut Kreas de l’Ajuntament de Girona i també el suport de la Diputació, es pot adquirir en els concerts i al web de Terranegra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia