cultura

Rock d’estadis en ple Paral·lel

Els Foo Fighters, amb Dave Grohl al capdavant, van fer dissabte un concert “secret” de tres hores al Barts

La banda, que feia quinze anys que no actuava a Barcelona, va editar divendres un nou treball

Són capaços, com ja han demostrat, d’omplir dos dies seguits l’estadi de Wembley. I si els atemptats a París no ho haguessin esguerrat, a finals del 2015 haurien sortit victoriosos de tot un Palau Sant Jordi. L’esperat retorn de Foo Fighters –grup de l’exmembre de Nirvana Dave Grohl– a Barcelona, on no actuaven des del 2002, però, va cristal·litzar en una sala del Paral·lel amb capacitat per a 1.500 persones: el Barts, on la banda –que demà actuarà a l’O2 Arena de Londres amb les entrades exhaurides– va fer un dels dos concerts “supersecrets” previstos a Europa (l’altre va ser dos dies abans a Estocolm). El seu últim disc, Concrete and gold, feia només unes hores que era a les botigues i les entrades per accedir-hi s’aconseguien només per via d’uns quants concursos.

Molts grups solen agafar-se aquesta mena de concerts com un compromís promocional i prou. No va ser el cas, però, de Foo Fighters, protagonistes a Barcelona d’un concert èpic, suós i eufòric de tres hores en què van deixar clar que pots ser una de les bandes de rock més populars del planeta i, al mateix temps, disfrutar a l’escenari com quan tenies catorze anys i tocaves amb uns amics al garage els riffs més populars de Ramones, Black Flag i The Knack, la qual cosa van fer també al Barts.

El públic, bona part del qual havia vingut d’altres llocs d’Europa, no va abandonar el deliri en cap instant: gots de cerveses volant, pogos propis d’èpoques passades i estats d’histèria col·lectiva cada cop que sonava un tema amb la potència d’I’ll stick around (insuperable obertura de concert), My hero, Monkey wrench, Best of you o Everlong.

Dave Grohl no va parar de tirar-se aigua pel cap ni d’advertir el públic que la cosa aniria per llarg. I, qui avisa, no és traïdor: tres hores, vint-i-cinc cançons i sensació de privilegi tant del públic com d’una banda que, tal com va quedar ben clar, necessita encara l’escalf dels clubs per continuar trobant sentit a allò que fa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia