Música

festival musical

Gema 4, Sound Six i Velvet Candles, al Veus d’Olot

La segona edició del festival de grups vocals de Catalunya, que es farà entre el 7 i el 10 de desembre a la ciutat garrotxina, proposa tretze activitats, entre concerts, tallers i una classe magistral

La bona resposta de públic i de gent inscrita en els tallers de la primera edició, celebrada l’any passat, ha animat l’Ajuntament d’Olot a organitzar el segon festival de grups vocals de Catalunya, el Veus. Del 7 al 10 de desembre hi haurà a la ciutat tretze activitats relacionades amb el cant coral, entre actuacions, tallers i una classe magistral. De novetats hi ha les sessions a la nit i la inclusió d’un espectacle pensat per al públic familiar.

Els grups

En el cartell d’actuacions –previstes a la sala El Torín i el Teatre Principal– destaca Gema 4 (Tal Ben-Ari, Odette Telleria, Michèle Alderete i Laura Flores), una formació llegendària, cèlebre per les seves versions de la música popular de Cuba, d’on són tres de les seves integrants. Precisament una d’elles, Michèle Alderete, va ser ahir en la presentació del festival, del qual va destacar la possibilitat que dona d’estar molt a la vora del públic. Completen la llista de grups que actuaran a Olot el sextet britànic The Sons of Pitches, guanyadors del concurs de la BBC de grups vocals del 2015; el sextet català Sound Six, finalista de l’últim Oh Happy Day de TV3; el quintet barceloní The Velvet Candles (especialitzats en doo-wop); el sextet barceloní especialitzat en soul Scarlet’s Diamond & The Femme Soul Band; el trio suec Solala, i els vallesans del Cor Infantil Amics de la Unió. D’altra banda, s’ha programat l’espectacle infantil Hi havia una vegada... l’òpera encantada, d’introducció al món de l’òpera. Finalment, com l’any passat, les corals olotines oferiran actuacions a carrers i places.

Quant a les sessions formatives –a El Torín, l’Orfeó i el bar Líquid–, aniran a càrrec dels esmentats The Sons of Pitches, així com de Pulmon Beatbox (sobre un gènere de la música vocal en auge com és el beatbox), de Rebeca Rods i Amos Obasohan (dedicat al gòspel) i del director del Cor Infantil Amics de la Unió, Josep Vila (per a corals).

LA XIFRA

1.900
persones
van assistir als concerts o van participar en els tallers de Veus de l’any passat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona