cultura

museus

fundació dalí

Mercader, nou president de la Fundació Dalí

El patronat de la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres va escollir ahir Jordi Mercader i Miró com a nou president de l’entitat. Mercader succeeix en el càrrec Ramon Boixadós, traspassat el 12 d’agost als 89 anys.

Jordi Mercader i Miró va néixer a Portbou l’any 1943. És doctor enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona, màster d’economia i direcció d’empreses per Iese, president del grup paperer Miquel i Costas & Miquel SA, vicepresident del consell d’administració de VidaCaixa Grup, membre de la junta directiva del Cercle d’Economia, patró de la Fundació Princesa de Girona, vicepresident de l’Institut Cerdà, i membre del consell de mecenatge de la Fundació Pasqual Maragall. És patró vitalici de la Fundació Dalí des de l’any 1990.

Jordi Mercader va ser president de Bazán i de l’antic Instituto Nacional de Industria (INI), així com vicepresident del consell d’administració de La Caixa, d’Aigües de Barcelona i de Repsol YPF.

La reunió del patronat de la Fundació Dalí per escollir nou president s’ha produït poc més d’un mes després de la mort de Ramon Boixadós, al capdavant de l’entitat des del 1991, dos anys després que el famós pintor traspassés. En els més de 25 anys en què va dirigir la fundació, Boixadós la va modernitzar, però, sobretot, va endreçar el caos que Dalí havia deixat sobre la seva obra i els seus drets en morir.

La fundació no va anunciar ahir públicament la celebració de la reunió i el nou president tampoc va fer declaracions sobre l’enfoc de la seva política al capdavant de l’entitat. Tot fa pensar, però, en una línia continuista respecte al seu predecessor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia