cultura

teatre

L’Espai Ter torna a apostar fort per les arts escèniques

Èxits teatrals com ‘Art’ i ‘La treva’ sobresurten en una programació que també destaca per l’oferta musical, encapçalada per les actuacions de Mireia Arnal i Marcel Bagés i Kepa Junquera

L’Espai Ter de Torroella de Montgrí torna a apostar fort pel teatre aquesta tardor i aquest hivern. L’equipament cultural, sense treva, ja té a punt una programació que començarà a la fi de mes –el 30 de setembre– amb una obra que ja ve avalada per noms propis. En primer lloc, Carol López i Sergi Belbel a la direcció, un tàndem prodigiós que porta a terme Homes, la comèdia musical, un espectacle que s’inspira en el fenomen teatral Homes! amb què T de Teatre va triomfar a la dècada dels noranta i que aquí ve reconvertida en una comèdia musical fresca i actual amb música original de Marc Parrot. I per si els espectadors no estan convençuts, que mirin el repartiment: Anna Barrachina, Agnès Busquets, Mireia Portas, Alba Florejachs i Glòria Sirvent.

I si la primera proposta teatral ja és prou cridanera, què és sinó la segona, Art, l’obra de teatre de més èxit del moment i que porta la firma d’imprescindible de Yasmina Reza? L’obra, aplaudida a Temporada Alta i que torna a incloure’s en la programació, és una comèdia intel·ligent amb diàlegs mordaços que tracta sobre l’amistat, en aquest cas entre tres homes i posada a prova per culpa d’un quadre blanc. Una excusa també perquè en aquest cas es llueixin a l’escenari Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Això sí que és un trio!

I sense abaixar el nivell dels autors, arribarà el 20 d’octubre una peça teatral del dramaturg David Mamet: Muñeca de porcelana. L’autor d’Oleanna i American Buffalo porta a escena una colonoscòpia al poder que, en paraules del seu protagonista, el veterà i consagrat José Sacristán, “mostra totes les seves misèries, contradiccions i subterraneïtats morals”.

Canviant de tema, el 4 de novembre toca el torn de Kulunka Teatro i el seu Édith Piaf (Taxidermia de un gorrión), un viatge emocional i musical a través dels esdeveniments que van afavorir el naixement i ocàs d’una estrella, d’una deessa. I per cloure aquest apartat, què millor que La treva, un èxit a Broadway i ara català gràcies a l’adaptació de Julio Manrique, protagonitzat per Clara Segura, Ramon Madaula, David Selvas i Mima Riera en el paper de destacats membres de l’elit progressista. L’obra és inclosa dins el Festival Temporada Alta.

D’altra banda, la programació musical destaca per un programa format per les actuacions de Trio Fortuny (7 d’octubre), The Funamviolistas (29 d’octubre), Kepa Junkera i el seu acostament a les cultures més poderoses de la Mediterrània titulat Fok Ç(11 de novembre), Oques Grasses i els teloners Muchacho & los Sobrinos dins la Festa dels Indiketes (2 de desembre) i, finalment, Mireia Arnal i Marcel Bagés, que presentaran el seu darrer treball, 45 cerebros y 1 corazón (9 de desembre).

Com a novetat, hi haurà un cicle especial de Nadal amb el Concert d’Any Nou de Valsos i Polques. El 7 de gener la Giorquestra oferirà el concert Música de Cine, un viatge emocionant per les bandes sonores més famoses de la història, arranjades i dirigides per Marc Timón.

Els dos espectacles es poden comprar per un paquet a 25 euros. Hi ha un abonament que permet triar cinc espectacles (d’un total de vuit) amb descomptes extraordinaris. L’abonament és limitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic