Cinema

Cinema

Eastwood, Godard, Wilder i les pioneres, als cursos del Museu del Cinema

Aquestes grans figures de la història del setè art i un curs dedicat a la crítica cinematogràfica seran els protagonistes de la nova oferta formativa

El Museu del Cinema ja ha presentat la proposta formativa per a aquest curs 2017-2018 amb un programa de gran diversitat temàtica en què diferents professors ajudaran a aprofundir en diferents directors i gèneres que han estat importants en la història del cinema. Es tracta de cursos de divulgació cinematogràfica destinats a un públic general, no especialista, que té interès a conèixer o formar-se en la història del cinema i dels grans cineastes i en el llenguatge audiovisual. Els cursos s’impartiran cada dissabte al matí.

La temporada s’inaugura amb un curs sobre les dones pioneres del cinema, que impartiran les professores i crítiques de cinema Anna Bayó, Imma Merino, Eulàlia Iglesias, Marta Sureda i Marta Nieto. Durant cinc sessions, es parlarà de dones que han contribuït a desenvolupar el setè art, que han deixat la seva empremta i que han passat, en bona mesura, desapercebudes per a alguns historiadors i crítics de cinema. Les inscripcions per a aquest curs ja estan obertes.

Ningú no és perfecte, excepte Billy Wilder serà el títol del cicle dedicat al mestre Billy Wilder. El curs l’impartiran els crítics de cinema Jaume Figueras i Josep Mir i es portarà a terme durant els mesos de novembre i desembre.

El professor d’història i teoria del cinema de la Universitat de Girona Àngel Quintana serà el professor d’un curs sobre el cineasta Jean-Luc Godard. Durant els dies 13, 20 i 27 de gener i 3 i 10 de febrer, el curs repassarà la seva evolució com a cineasta i analitzarà les característiques narratives, estilístiques i formals d’algunes de les seves pel·lícules.

A continuació, el crític de cinema i professor de la Universitat Pompeu Fabra Quim Casas serà l’encarregat d’impartir el curs Clint Eastwood: ideologia, classicisme i modernitat. Durant els dies 24 de febrer i 3, 10, 17 i 24 de març, es repassarà la seva filmografia i tots els elements temàtics i formals constitutius del seu cinema. Finalment, i per tancar l’oferta formativa del curs 2017-2018, durant els mesos d’abril i maig s’impartirà un curs d’introducció a la crítica cinematogràfica.

Tots els cursos estan organitzats pel Museu del Cinema. El preu és de 85 euros, però els membres del Club d’Actors tenen una matrícula reduïda de 65 euros, als membres del Club Girona Cultura els costarà 70 euros i les persones a l’atur i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros. Les inscripcions s’obriran dos mesos abans de l’inici de cadascun dels cursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia