Cinema

festival de cinema

El Festival de Cinema de Girona posa el focus en Mèxic

La 29a edició del certamen arrenca avui amb una programació que arriba fins dissabte amb més de 250 films de més de 40 països

Del país representant es podran veure un total de 23 treballs

Quan Lluís Valentí, el director del Festival de Cinema de Girona, va començar a rebre una gran quantitat d’obres per a concursar provinents de Mèxic va descobrir que les dues escalinates de la Universitat de Guanajato i la de la catedral de Girona tenien una similitud extrema. Una casualitat anecdòtica si es vol, però motiu suficient perquè decidís que aquest país americà esdevingués el protagonista de la 29a edició del festival.

I és que el festival, que porta la marca indissoluble de Valentí –“un fet que el fa únic”, com remarca el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Carles Ribas–, si una cosa té és la seva constant mutació. És tan així que, mentre que en la darrera edició el certamen cinematogràfic va obrir la finestra al món , en aquesta ocasió el focus creatiu s’ha concentrat més en Mèxic com a país representant amb més de trenta pel·lícules gràcies a la col·laboració de festivals de cinema com ara el de León i Guanajuato i l’Imcine (Instituto Mexicano de Cine). “A més de les escales, el que ens uneix amb Mèxic és la gran capacitat creativa, bons guions, una bona concepció formal i un actors que encarnen personatges convincents”, també hi afegeix Valentí.

Més enllà de la filmografia mexicana, el 29è Festival de Cinema arrenca avui amb una programació inabastable que arriba als més de 250 films de més de 40 països, resultat d’una selecció de més de 2.000 obres inscrites. Fins dissabte, durant aquests quatre dies la ciutat posarà la catifa vermella per donar la benvinguda a directors, actors i professionals “amb la voluntat d’impulsar el talent del sector i alhora de situar Girona en el mapa cinematogràfic mundial”.

La sessió inaugural, doncs, té lloc avui a l’escenari principal, els Cinemes Albéniz (20 h), amb un tast d’aquest còctel internacional que tant el caracteritza amb la projecció de curtmetratges de Mèxic, Israel, Cuba i Irlanda. Per seccions, n’hi ha per donar i per vendre, fins a nou: Curtmetratge Internacional, Experimental Art Film Websèries; Music Film, Jewish Film Festival; Handicapped, Festival dels Infants i FICGLB. Com a activitat paral·lela, també destaca l’exposició Albons-Hollywood que el Grup 3 Colors fa en homenatge al cinema i les arts plàstiques, i que es pot visitar al centre cultural La Mercè des d’avui i fins al 20 d’octubre.

Les projeccions es repartiran en diversos espais, entre els quals hi ha la Casa de Cultura, els Cinemes Albéniz, la Fundació Valvi, Moby Disk Records, el centre cultural La Mercè, el Lapsus Cafè, el Cucut Bar i l’envelat del festival, situat a la plaça de la Independència. L’entrega de premis tindrà lloc el dissabte 30 de setembre, a les 20.30 h a La Mercè.

El festival surt al carrer

El 29è Girona Film Festival no només se celebra a les sales de cinema, sinó que també arriba als carrers de la ciutat per celebrar la gran festa del cinema. A banda dels diferents espais que projectaran les pel·lícules o on es faran esdeveniments, el festival organitza diferents activitats i visites als principals museus de la ciutat per als participants de l’edició d’aquest any. També erigeix una seu totalment oberta, un punt d’informació situat a la cantonada de l’avinguda de Ramon Folch i el carrer de Jeroni Real de Fontclara, on es vendran les entrades, es rebrà els directors, productors i artistes del festival i hi haurà l’emblemàtic photocall del Girona Film Festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC