Teatre

Lloret de Mar té a punt una temporada escènica amb vint-i-sis espectacles

Alberto San Juan, Pere Arquillué, Francesc Orella, Anna Barrachina i Sergio Caballero són alguns dels artistes que pujaran a l’escenari aquesta tardor

La temporada teatral i del cineclub a Lloret de Mar arrenca el 13 d’octubre. La nova programació, que conclourà el 29 de desembre, inclou 26 propostes teatrals protagonitzades per figures de la categoria d’Alberto San Juan, Pere Arquillué, Francesc Orella, Anna Barrachina o Sergio Caballero.

La temporada escènica de tardor començarà el 13 d’octubre amb Florido Pensil Niñas, de la companyia basca Tanttaka Teatroa, que narra la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra. El segon espectacle és un dels èxits de la temporada teatral catalana, estrenat al Festival Temporada Alta l’any passat, Art, de Yasmina Reza i protagonitzat per –això sí que és un trio– Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva.

La companyia andalusa Vol’e Temps, que presentarà l’espectacle Mundos de papel (22 d’octubre), precedirà Carinyo (11 de novembre), de la companyia valenciana Pérez&Disla i protagonitzada per Sergio Caballero i Mireia Pérez, i Homes, la comèdia musical (12 de novembre), un muntatge de Carol López i Sergi Belbel amb música original de Marc Parrot i protagonitzada per cinc actrius excepcionals amb grans dots còmics: Anna Barrachina, Agnès Busquets, Mireia Portas, Alba Florejachs i Glòria Sirvent.

La música i la dansa seran presents el 24 de novembre amb Pluja, de Guillem Albà i Clara Peya, i el 26 de novembre amb la coreògrafa sevillana i el seu Hay cuerpos que se olvidan. La temporada de teatre continuarà el 9 de desembre amb Masacre, historia del capitalismo español, amb Alberto San Juan i Marta Calvó. I el 27 i el 29 de desembre, hi haurà dos concerts de Nadal: Johann Strauss. Gran concert d’Any Nou i la presentació en públic del Cor ArsNovaLloret amb un concert programat per al dia 29.

El programa també inclou espectacles de companyies locals i propostes familiars, entre els quals destaca la recreació del programa de televisió de Lloret Tal com raja, dirigit per Salvador Pujós i que ara porten a escena l’Espai Setè Art i l’Arxiu de Lloret.

La cartellera de tardor del Cineclub Adler

A partir del 19 d’octubre el Cineclub Adler oferirà projeccions de cinema en versió original cada quinze dies. Entre la programació destaca Frantz, de François Ozon, i El otro lado de la esperanza, d’Aki Kaurismäki. El segon cicle Cinema i Dona, coorganitzat amb l’Associació de Dones l’Aurora, portarà a Lloret Júlia ist, d’Elena Martín; Brava, de Roser Aguilar, i La idea de un lago, de Milagros Mumenthaler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona