Teatre

Cultura

Christie, en clau ‘àngel exterminador’

Agatha Christie va escriure la novel·la Deu negrets, en què uns estiuejants de classe benestant gaudien d’uns dies plaents en una illa, fins que es començaven a produir assassinats. La intriga estava servida. Anys més tard, va optar per fer-ne una versió teatral però posant-hi un final feliç. Segons el director Ricard Reguant, la decisió es devia prendre perquè es va estrenar quan ja es flairava la II Guerra Mundial. Demà, dilluns, s’estrena Y no quedará ninguno al Teatre Apolo, en què es recupera la versió més fosca de la novel·la. Aquest espectacle d’intriga obre la nova temporada de l’Apolo, sota la direcció artística de Reguant.

El 2014, La ratonera va ser un notable èxit a l’Apolo. Ara, es repeteix l’operació Agatha Christie que, a més, ha contagiat una sala veïna (al Teatre del Raval, enguany representen La visita inesperada i l’any passat va ser Testimoni de càrrec). Reguant parteix d’un espai que es va convertint en una mena de presó. Ningú en pot sortir. I, a mesura que van morint els protagonistes, les estàtues que il·lustren el mur fred (amb un cert to de tanatori) van desapareixent. Les reixes de les portes, inspirades en l’art déco, acabaran sent una tanca. Per això, Toni Sevilla un dels actors principals, compara aquesta Agatha Christie amb la pel·lícula de L’àngel exterminador, de Buñuel.

En el repartiment, forçosament, hi ha deu actors: Pep Munné, Ivana Miño, Arnau Puig, toni Sevilla, Cata Munar, Joan Carles Bestard, Eduard Doncos, Júlia Creus, Jaume fuster i Pol Nubiola. La majoria ja ha participat en altres direccions de Reguant. L’obra estarà en cartell fins al 10 de desembre. Estrenada en castellà, preveu fer gira estatal i temporada en un sala de Madrid el curs vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva