Patrimoni

Cultura

Alcanar rehabilita el jaciment ibèric del Remei

L’Ajuntament d’Alcanar i el Museu de les Terres de l’Ebre han començat les obres de rehabilitació del patrimoni arqueològic del jaciment ibèric de la Moleta del Remei. Concretament, s’executen dues accions diferenciades. D’una banda, la neteja i reconstrucció de l’àrea didàctica de Tibast, situada a l’entrada del parc arqueològic i a la vora de les oliveres mil·lenàries. En aquest espai, reconstruiran els dos forns així com les parets i el paviment interior.

De l’altra, rehabilitaran l’únic forn i una de les llars de foc localitzades a l’àmbit 7 del poblat ibèric. “Millorarem els elements informatius i didàctics del jaciment que, pel temps, l’ús i alguna acció vandàlica, no ofereixen les garanties de qualitat exigides en un equipament d’aquestes característiques”, ha explicat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alcanar, Ivette Fibla. El Museu de les Terres de l’Ebre destaca la importància d’actuar en les dues àrees. “Si la gent comprèn la importància històrica del jaciment, també entén la importància de conservar-lo, i així ho podrà transmetre a les generacions futures”, ha assenyalat la conservadora del Museu de les Terres de l’Ebre, Mar Villalbí.

El cost d’aquesta actuació és de 8.500 euros i està subvencionada per la Diputació. El poblat de la Moleta del Remei està catalogat bé cultural d’interès nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic