dansa

Cultura

Rescat de la dansa primerenca de Rosas

Rosas danst Rosas es va crear el 1985 i va esdevenir referència internacional de la dansa postmoderna. La coreògrafa Teresa de Keersmaker va debutar amb la companyia a Barcelona amb aquest mateix treball. Ara el recupera en una breu estada al Mercat de les Flors, des d’avui fins diumenge. És una de les apostes internacionals de la temporada.

Com recorda la mateixa coreògrafa, Barcelona ha estat una plaça que ha estat escenari d’un bon nombre dels seus muntatges. Hi deu haver ajudat la col·laboració constant a Rosas de Salva Sanchis (coreògraf de Manresa) en les peces Desh and Raga for the Rainy Season / A Love Supreme, que recentment l’han reescrit junts.

Rosas dans Rosas es fonamenta en el minimalisme a partir de la música repetitiva de Thierry de Mey i Peter Vermeersch, creada simultàniament a la coreografia. Quatre ballarines ballen una vegada i una altra: l’esgotament i la perseverança creen una tensió emocional que contrasta fortament amb l’estructura rigorosa de la coreografia.

De Keersmaeker s’ha involucrat des del principi en una rigorosa exploració del moviment, des de les formes més simples a les més complexes. La relació entre moviment i música és essencial per al seu concepte de dansa. Així, Rosas ha estès l’art de la dansa com un acte d’escriure moviments en el temps i l’espai, i al llarg dels anys ha explorat la coreografia en relació amb altres forces compositives, com ara la música, la geometria, les arts visuals o el llenguatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia