Lletres

Cultura

Cervera Vila del Llibre manté l’aposta pel carrer Major

La segona edició del festival té lloc la setmana vinent i s’hi han programat 80 activitats que reivindiquen la literatura i el món editorial

Es faran trobades amb escriptors com ara Jordi Pàmias, Carme Riera i Carme Martí

El monumental carrer Major tornarà ser l’escenari principal de la segona edició del Cervera Vila del Llibre, que tindrà lloc els dies 21 i 22 d’octubre. El programa del festival es va presentar ahir a la capital de la Segarra i manté l’aposta per les activitats, els mercats de llibres de segona mà i, sobretot, la trobada amb escriptors.

Aquest Cervera Vila del Llibre manté el nombre d’activitats programades, una vuitantena. També el volum d’editorials independents que assistiran al festival, 34. Números a banda, el festival conserva els principals trets que van deixar un bon record en l’estrena de l’any passat: la descoberta d’espais habitualment tancats, les activitats dirigides a tot tipus de públics –també el familiar, mitjançant tallers per a adults i petits–, les presentacions de llibres amb autors coneguts, i un mercat de llibres de segona mà amb 10.000 títols, al carrer Major i a la llibreria d’antiquari La Canaleta.

Les taules rodones amb escriptors, destinades a la presentació de novetats editorials o a aprofundir en l’obra d’un determinat autor, es faran a Casa Dalmases, l’església de Sant Domènec, la plaça Major i la capella de Sant Joan. Si la poeta cerverina Rosa Fabregat va apadrinar l’edició passada, un altre insigne poeta segarrenc, Jordi Pàmias (Guissona, 1938), agafarà enguany el testimoni. Entre els noms destacats, hi figuren: Carme Riera, que inspirarà un lied inèdit amb la seva obra La veu de la sirena; la montblanquina Carme Martí, que després de la biografia de Neus Català Un cel de plom hi portarà acabada de sortir del forn la seva nova obra, El camí de les aigües, i l’ebrenc Andreu Carranza, que presentarà Ciutat de llops, entre altres autors.

El mercat del llibre aplegarà, també al carrer Major, les propostes de 34 editorials del circuit de l’edició independent de Catalunya. S’han programat activitats de microliteratura –contes i microcontes– i dels gèneres de ciència-ficció, negre, de viatges i de llengua. El Cervera Vila del Llibre té com a objectiu fomentar la lectura entre la canalla, i ha programat contacontes i tallers, que tindran lloc a la plaça de la Paeria. A més, el festival organitza sis exposicions inspirades en el món del llibre. La Fundació Pedrolo presentarà el programa de l’Any Pedrolo, que se celebra el 2018.

LA XIFRA

10.000
títols
aplega la llibreria de vell Els Encants, que s’ha quedat permanentment a Cervera els caps de setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles