Arquitectura

museus

El despatx d’arquitectura Jordi Bosch Genover reformarà la Casa Pastors

Ha guanyat per unanimitat el concurs de projectes per a l’adequació de l’edifici com a seu del nou Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona

El despatx d’arquitectura de Jordi Bosch Genover ha guanyat el concurs de projectes per a l’adjudicació dels serveis d’arquitectura relacionats amb el projecte d’adequació de la Casa Pastors com a seu del nou Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona.

La decisió, feta pública ahir, ha estat presa per unanimitat pel jurat després d’avaluar les cinc propostes que s’havien presentat al concurs. En la deliberació el jurat ha valorat especialment la versatilitat de la proposta, la bona resolució de les comunicacions horitzontals i vertical i la tasca que es faria a favor de l’edifici, fent guanyar protagonisme al pati de l’equipament.

Cinc bones propostes

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, subratlla que “es tracta d’un projecte que s’adequa molt bé a dues idees principals: la protecció de l’edifici en el qual es treballa i el pla funcional del propi museu”. “És un projecte que, a més, interpreta molt bé les necessitats futures de l’equipament i ha estat rigorós amb el que s’havia demanat.

De tota manera, ha estat una decisió complexa perquè totes cinc propostes aportaven elements interessants que denoten la importància i l’interès del que estem fent”, remarca el regidor.

El guanyador del concurs té l’encàrrec ara de redactar el projecte i els altres documents tècnics necessaris previs per a la posada a licitació i l’execució de les obres corresponents. Posteriorment, exercirà també la figura de la direcció de les obres. L’import de l’adjudicació de la redacció del projecte i la direcció de les obres és de 318.000 euros (IVA inclòs).

El procés del concurs de projectes per a la Casa Pastors ha tingut la col·laboració i l’assessorament de la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

LA XIFRA

318.000
euros és l’import de l’adjudicació de la relació del projecte i la direcció de les obres.

Recuperar i restaurar el Barri Vell gironí

Jordi Bosch Genover, juntament amb el seu antic soci, Joan Tarrús, ha destacat per ser un dels grans restauradors del patrimoni arquitectònic gironí. Per exemple la muralla de Girona –en diverses fases–, edificis de la Facultat de Lletres i la Biblioteca del Barri Vell de la UdG, a més de l’Auditori i el Palau de Congressos són alguns dels projectes reeixits que porten la seva firma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia