cultura

Objectiu: els joves

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya obre temporada amb la voluntat de renovar fidelitats i captar el nou col·leccionista

La nova temporada artística ve marcada per la pluralitat d’estils i tendències
La Fundació Brossa i Vermuts Miró, padrins del concurs de pintors catalans i internacionals

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya va presentar, ahir, a la galeria d’art Dolors Junyent de Barcelona, la nova temporada destinada a obrir-se en el ventall d’estils artístics. L’associació, la segona més important de tot l’Estat espanyol, engloba 33 galeries d’art de la ciutat de Barcelona i 15 de la resta del territori català. Aquests espais físics pretenen apropar les exposicions a un nou públic, essencialment al jovent, sense deixar de perdre els visitants fidels. Segons va destacar el president del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, Gabriel Pinós, “les galeries són els eixos del sector cultural català”, va incentivar el públic jove, reiterant que “les sales d’art són espais gratuïts” i espera que aquesta temporada sigui una bona ocasió per “transmetre el sentiment professional de l’art” que ells desprenen.

Un dels artistes honorífics que estarà present al llarg de la temporada serà Joan Brossa, i és que la Fundació Brossa obrirà un nou espai on exposar les obres del barceloní. Tot i la ironia del fet, la presidenta de l’entitat va afirmar que “ell va ser molt crític amb els galeristes del moment”. D’aquesta manera, la fundació trenca fronteres i crearà un centre d’estudis per “renovar-la i donar el rigor necessari al llegat de l’autor”.

Dins del marc de la promoció de les exposicions, el gerent del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, Jordi Pijoan, va assegurar que la principal intenció per aquesta temporada és “fomentar l’assistència de públic jove” i això “només és possible fent una gran campanya a través de les xarxes socials”. Així doncs, la intenció és publicar informació actual de les exposicions a Facebook i Twitter del gremi amb el coixinet #ILike_Art. Pijoan va destacar, però, que “l’instrument utilitzat, en aquest cas les xarxes socials, no és important, sinó el contingut”. Aquesta nova temporada serà apta per a tots els gustos artístics, des de les exposicions dels artistes consagrats, com ara Joan Ponç, a la galeria Dolors Junyent, i Joan Cardona i Lladós a la galeria Gothsland, entre d’altres, passant per la pintura internacional de l’artista Larry Otoo que s’exposarà a la galeria Out of Africa Gallery o la Galeria Antoni Pinyol, per exemple, que presentarà una exposició de la fotògrafa Vanessa Pey, també hi haurà exposicions col·lectives a la Galeria Espai G d’Art de Terrassa i, finalment, exposicions cinematogràfiques que es podran veure a galeries com ara l’Ágora 3, i, d’aquesta manera, englobar “la proposta en cinc grans blocs”. Així mateix, Pijoan va reafirmar el gran èxit de la primera edició del Certamen Miró&Art, el concurs proposat pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, i va celebrar que en la segona edició d’enguany “hagi augmentat la participació” amb seixanta-dues obres proposades de cinquanta artistes diferents que es disputaran el premi de ser la imatge del producte estrella, d’edició limitada, de Vermuts Miró. Si l’any passat Xano Armenter va ser el guanyador de l’edició amb una creació amb aires d’Antoni Gaudí, aquest any, una de les condicions exigides pel jurat és que les obres presentades es defineixin al voltant de l’artista Joan Brossa, coincidint amb l’any Brossa, que se celebrarà el 2019. La decisió dels guanyadors es farà pública el dilluns vinent. Una de les intencions del gremi amb vista a l’any que ve és fer una exposició col·lectiva amb totes les obres presentades a la 2a edició del Certamen Miró&Art.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’