Art

Cultura

Set empreses liciten per fer el nou Museu d’Art de Lleida

La Paeria inicia la validació de les ofertes de les constructores per assumir les obres amb un cost màxim de 4,8 milions

Tècnics d’onze societats han visitat l’edifici de l’antiga Audiència per valorar si presentaven oferta

Un total de set empreses han presentat la seva oferta a l’Ajuntament de Lleida per adjudicar-se el contracte de construcció del nou Museu d’Art de Lleida, nova denominació del fins ara anomenat Museu Morera.

Dilluns al migdia es va tancar el període de recepció de licitadors i se n’han comptabilitat set, tot i que en una visita organitzada per a tècnics el passat dia 6 es van presentar representants d’un total d’11 constructores. Aquests van poder visitar l’antic edifici de l’Audiència, a la rambla Ferran, i conèixer de prop l’immoble, que, de Palau de Justícia i després de serveis administratius municipals, ara s’ha de rehabilitar com a museu d’art amb una àmplia col·lecció de pintura i escultura moderna i contemporània, sobretot dels segles XIX i XX.

L’execució de les obres té un pressupost màxim de 4,8 milions d’euros, amb un finançament que la Paeria assegura que té garantit gràcies als prop de dos milions aportats per fons europeus Feder i les aportacions de la Diputació i la Generalitat, a més dels recursos propis. És el projecte estel·lar de l’equip de govern per a aquest mandat i les previsions de la Paeria inclouen adjudicar el projecte i iniciar les obres abans que acabi aquest any. Les obres d’adequació del museu tenen un termini d’execució d’uns 25 mesos.

El projecte del nou Museu d’Art de Lleida ha estat elaborat pel director del museu, Jesús Navarro, i l’arquitecte municipal, Jaume Terès.

Amb la intervenció arquitectònica es vol reformular l’edifici i que l’equipament cultural sigui també un element dinamitzador de tota l’àrea de la rambla Ferran. El projecte també planteja una museografia flexible i modular. Totes les sales d’exposicions previstes en tres plantes estan concebudes per permetre’n la reconfiguració permanent. La planta baixa està pensada com una mena de plaça pública i hi haurà els serveis d’acolliment del visitant i la botiga. A la darrera planta del museu, la cinquena, s’hi trobaran els espais complementaris de la museografia, com ara la sala d’actes polivalent i l’aula didàctica, a més d’una terrassa mirador amb vistes a la Seu Vella.

Com una extensió de les sales d’exposició, bona part de les reserves del museu (quarta planta) seran visitables.

LA XIFRA

25
mesos
és el termini màxim d’execució fixat en el projecte per convertir l’antic Palau de Justícia en un museu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia