cultura

Un nou cicle de ‘lied’ fa forat a l’Auditori

S’havien fet diversos intents per tenir un cicle estable de lied a Barcelona, però cap havia arribat a bon port. Ara hi aposta fort l’Auditori amb dos socis de pes: l’Associació Franz Schubert, organitzadors de la prestigiosa Schubertíada de Vilabertran i el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM), organitzadors, entre d’altres, de la Schubertíada del Teatro de la Zarzuela de Madrid.

El cicle s’insereix dins la Temporada de Cambra de l’Auditori. Es faran quatre concerts anuals durant tres temporades. Vindran artistes nacionals i internacionals de reconegut prestigi i dedicaran una atenció especial als joves talents, com ara el baríton Josep Ramon Olivé, un dels cantants eixits de l’Esmuc.

El repertori es divideix en quatre blocs: el primer, dedicat als lieder més populars i coneguts; un segon als lieder no tan coneguts, i finalment, un de destinat a fer descobrir rareses. “Schubert va escriure uns sis-cents lieder, però no tots són obres mestres; es pot dir que les més destacades són unes dues-centes cinquanta i sobre aquestes hem fet una selecció”, explicava ahir en roda de premsa Víctor Medem, coordinador de la Schubertíada de Vilabertran. Jordi Roch, el director del festival, va recordar la importància de la poesia en aquestes composicions: “Schubert no només posa música al text, sinó que interpreta al piano la seva atmosfera, per això el pianista no és un mer acompanyant: té la mateixa importància.”

Obrirà el cicle el proper 25 d’octubre Ilker Arayürek, que enguany va inaugurar amb gran èxit la Schubertíada de Vilabertran, amb Simon Lepper al piano. Samuel Hasselhorn farà el relleu, el 20 de desembre, amb Renat Rohlfing, mentre que Josep Ramon Olivé –que ha estat nominat a l’ECHO Rising Stars– cantarà peces de Schubert l’11 de febrer amb Francisco Poyato, un pianista que ahir reivindicava aquest gènere “íntim amb poca repercussió mediàtica, però sí a nivell personal”.

Finalment, el 14 de març la soprano suïssa Franziska Heinzen, juntament amb el pianista Benjamin Mead oferiran un programa al voltant de l’obra de Goethe. El pressupost és de 22.000 euros, segons va apuntar Robert Brufau, director de programació a l’Auditori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA