Música

Manresa estrena un curiós festival per treure ferro a la mort

Amb l’objectiu de normalitzar la mort i fer que “no sigui tan tètrica”, neix el Mercat de Música Morta de Manresa (MMMM), que es farà del 31 d’octubre al 2 de novembre. L’eix vertebrador de la proposta són les actuacions musicals que ompliran el barri antic de bandes tribut a músics que han mort recentment. Prince, Amy Winehouse, Leonard Cohen i Linkin Park en són exemples. The Bird Yellow, Jos Racero, i Maria Ribot i Eduard Gener hi posaran la veu.

Però les propostes de temàtica mortuòria no s’acaben aquí. Per promocionar l’esdeveniment, els organitzadors han impulsat un sorteig a través de Facebook i Instagram en què pot arribar a tocar un taüt de veritat. També es faran una marxa fúnebre –a l’estil d’un cercatasques–, un vermut solemne pels difunts i un dinar de tapes que prepararan els paradistes del mercat del Puigmercadal, que serà un dels punts neuràlgics del festival.

El MMMM pretén fer reflexionar sobre la mort. En la presentació de la proposta, la regidora de Cultura, Anna Crespo, va afirmar estar “atònita, però gratament sorpresa” amb la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia