Art

Les “obsessions” de Pascal Comelade, a Tortosa

‘L’acadèmia dels desconfiats’ es podrà visitar a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa fins al 28 de gener

És la primera mostra de l’autor a les Terres de l’Ebre i al conjunt de la demarcació

Guitarres, el Canigó i Batman. Tots junts en una mateixa exposició. El pianista i compositor musical de culte Pascal Comelade (Montpeller, 1955) mostra la faceta de creador plàstic i la trasllada fins al 28 de gener a l’Escola d’Art de la Diputació, a Tortosa.

Comelade, present en la inauguració ahir de la mostra, confessa que a L’acadèmia dels desconfiats reuneix les seves tres grans obsessions: el rock’n’roll dels anys 50, 60 i 70; la cultura popular del nord de Catalunya –viu a Vernet– i el còmic. “Soc músic i compositor i la part plàstica és un complement, és la barreja de totes les meves obsessions que no puc reproduir en el marc de la música.”

Un conjunt d’obres, a partir de materials recuperats, creades expressament per a l’espai i amb un fil conductor: la música de Comelade. “Era necessari aquest acompanyament musical per reduir l’aspecte d’artista plàstic, no puc agafar ni un moment la posició d’un pintor, és un mateix plat combinat: el meu plat combinat.” L’acadèmia dels desconfiats és la primera mostra que l’autor presenta a les Terres de l’Ebre i al conjunt de la demarcació.

LA FRASE

Soc músic i la part plàstica és un complement, la barreja de totes les meves obsessions
Pascal Comelade
músic

Vincles amb la Catalunya del Nord

L’acadèmia dels desconfiats dona continuïtat a l’aliança estratègica entre el centre d’art tortosí i el Museu d’Art Modern de Cotlliure, que actualment dirigeix Josefina Matamoros, originària de Godall (Montsià) i comissària de l’exposició de Comelade. Pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, aquesta mostra única és un exemple de l’esperit de l’Escola d’Art: “Formem des de l’àmbit local, però volem projectar internacionalment.”

“És una oportunitat per resseguir les darreres tres dècades de moviments culturals tant en l’aspecte musical com en la creació artística”, hi afegeix sobre l’exposició.

Durant la inauguració de la mostra, l’alcalde Tortosa, Ferran Bel, també va agrair el suport de la Diputació: “Hem passat anys de molta crisi econòmica, però la Diputació no ha defallit en el suport a iniciatives com aquesta, que no sempre podem tenir a Tortosa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia