Patrimoni

PERALADA

Jornada sobre el convent del Carme

El Museu del Castell de Peralada ha organitzat una nova experiència cultural per dissabte, 11 de novembre: La restauració del convent del Carme. Jaume Barrachina, director del museu, presentarà aquesta jornada a la biblioteca del castell (10.30 h), on tindran lloc dues conferències durant el matí que es complementaran amb una visita comentada al monument (12.45 h). Les conferències seran a càrrec de Joan-Albert Adell, arquitecte restaurador i historiador de l’arquitectura, que oferirà Les restauracions d’arquitectura medieval a Catalunya a finals del s. XIX. Una panoràmica, i Inés Padrosa, bibliotecària i arxivera del castell de Peralada, que centrarà la seva intervenció en la restauració del convent del Carme. El preu per assistir a les dues conferències i la visita comentada és de 15 euros, i hi ha també l’opció de dinar, per 17,90 euros més.

Era poc el que se sabia fins ara de la importància de la restauració del convent carmelita de Peralada. La monografia publicada per Miquel Golobardes, l’any 1953, es referia fonamentalment a la història del convent mentre va tenir comunitat, però gairebé no incloïa dades sobre la restauració duta a terme entre els anys 1880 i 1990 i el canvi d’usos subsegüent. La recent accessibilitat de l’arxiu comtal ha permès a Padrosa aconseguir una documentació molt completa sobre la restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.