cultura

Cultura

El Museu de la Ràdio de Roda de Berà s’ampliarà

L’Ajuntament adequarà la planta baixa del centre cívic la Roca Foradada, ja que el museu s’ha fet petit

Fins a l’octubre va rebre 11.000 visitants

L’Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat, amb l’exposició pública de la memòria i els plànols del projecte, la primera fase de l’adequació i millora de la planta baixa del centre cívic la Roca Foradada, en el qual s’ubica des del juny del 2012 el Museu de la Ràdio Luis del Olmo. El govern local va detectar la necessitat de rehabilitar la planta inferior, de prop de 200 metres quadrats, per tal d’ampliar les dependències, atès que, degut al seu èxit i a l’ampliació del catàleg d’aparells, l’espai ha quedat petit. En primer lloc, es sanejaran i protegiran els elements constructius i estructurals danyats per la humitat, per la seva proximitat i contacte amb el mar, amb un pressupost de 49.000 euros.

Des de la seva creació, el museu ha rebut 63.548 visites guiades, de grups i particulars; una xifra que seria molt superior, ja que aquesta no contempla les persones que van entrar invitades, entre elles els infants menors de deu anys, o les jornades de portes obertes. Enguany, fins al 31 d’octubre, l’espai ha rebut un total d’11.360 visitants.

LA XIFRA

63.548
visitants
són els que ha rebut el Museu de la Ràdio Luis del Olmo des de la seva obertura, el 2012, fins ara.

Un catàleg en creixement

En el moment del seu naixement, l’any 2012, el museu estava format tan sols per 150 peces, aparells radiofònics de diferents estils i èpoques, des de 1820 fins als nostres dies. Actualment, el Museu de la Ràdio Luis del Olmo ha crescut de forma exponencial i la col·lecció ja consta de més d’un miler de peces, entre elles més de 460 aparells de ràdio, com també una col·lecció dels premis que Del Olmo va aconseguir al llarg de la seva carrera professional. L’equipament disposa de més de 650 metres quadrats –que seran ampliats amb 200 més–, amb una sala polivalent on s’hi celebren casaments, reunions d’empreses, lliuraments de premis, concerts, exposicions o xerrades. Al primer pis hi ha també l’Espai Jvjol, dedicat a l’artista i arquitecte tarragoní Josep M. Jujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic