Música

Cultura

La Black Music Big Band grava el seu primer disc

S’ha enregistrat aquest cap de setmana als estudis 44.1, amb les Sey Sisters, Raynald Colom, Llibert Fortuny, LaDinamo i Genís Bou com a col·laboradors

La Black Music Big Band , el projecte musical i pedagògic impulsat per la Fundació Casa de la Música del Gironès i el Black Music Festival i dirigit per Adrià Bauzó, ha enregistrat aquest cap de setmana el seu primer disc, als estudis 44.1 d’Aiguaviva. El disc inclou les col·laboracions de les vocalistes The Sey Sisters, el trompetista Raynald Colom, el saxofonista Llibert Fortuny, el grup LaDinamo i Genís Bou, líder de The Gramophone Allstars Big Band, que ha fet un arranjament especial per al clàssic Let’s get it on, de Marvin Gaye, cantat en el disc per les germanes Sey.

Durant tres dies, entre divendres i diumenge, la Black Music Big Band ha enregistrant una dotzena de temes tan variats com ara Blame it on the boogie, de The Jacksons; Soul with a capital S, de Tower of Power; I’ve been loving you too long, d’Otis Redding, i fins i tot una adaptació del Hush de Deep Purple, arranjat per Bauzó. Llibert Fortuny també ha cedit a la banda un dels seus temes, Mal d’ous, i també n’ha tocat un fragment. Raynald Colom fa diverses intervencions solistes al llarg del disc.

El disc es presentarà el 20 de desembre a l’Espai Marfà, en un acte en què es podrà veure un documental d’un quart d’hora sobre els assajos i tot el procés de gravació del disc, que es presentarà oficialment en directe durant la pròxima edició del Black Music Festival, que previsiblement tindrà lloc el març vinent.

La Black Music Big Band està formada per més de trenta estudiants de música que tenen entre 12 i 25 anys i assagen a l’Espai Marfà. La formació va debutar en directe en el Pícnic Jazz del Black Music Festival 2016.

L’enregistrament i edició del seu primer disc han estat possibles gràcies a un dels ajuts Kreas de l’Ajuntament de Girona, una aportació econòmica de la Generalitat de Catalunya i una altra de la Fundació Metalquímia .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia