Patrimoni

Palamós recupera i dignifica el pont Eiffel

L’Ajuntament de Palamós ha finalitzat els treballs de millora i conservació del pont de ferro construït per Gustave Eiffel, ubicat damunt la riera Aubi. Aquest pont permet la connexió a peu entre les zones del Pla de Nau i el Mas Gorgoll.

Els treballs han consistit a recuperar la seva imatge, extraient tot l’òxid de la seva estructura, amb doll de sorra, i revestint-la amb capes de protecció de base i pintura d’acabat de color vermellós i marró, tal com era en el seu origen. També s’hi ha posat un nou paviment de formigó per millorar el pas dels vianants, s’extrauran elements del contorn que entorpeixen la visió exterior i s’hi col·locaran vint punts de llum, integrats en el paviment, que discorrerà paral·lel a l’estructura del pont. A més, al costat s’hi instal·larà properament un plafó explicatiu sobre la seva història.

El pont va ser construït l’any 1878 per la companyia de Gustave Eiffel, enginyer francès, autor entre d’altres de la famosa torre de París que porta el seu nom, inaugurada amb motiu de l’Exposició Universal del 1889. En un dels extrems del pont hi ha una placa amb la inscripció “G. Eiffel & Cie. Constructeurs. À Levallois près Paris”. Es tracta d’un pont d’estructura d’acer laminat, reblonada, de 18,42 x 6,58 m, amb una part central de formigó que fa alhora d’element de reforç del pont i de paviment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia