cultura

Sixena rep les obres d’art procedents del Museu de Lleida

Desenes de veïns van aplaudir el camió

Representants del govern aragonès s’esperaven al monestir

Desenes de veïns de Sixena van rebre ahir entre aplaudiments les obres del monestir que es trobaven al Museu de Lleida. La consellera d’Educació, Cultura i Esport del govern aragonès, Mayte Pérez, i l’alcalde de Sixena, Ildefonso Salillas, van rebre al monestir el camió amb les peces i el grup de tècnics del govern aragonès que van participar en les tasques d’embalatge.

Amb la delegació hi viatjava també el director general de Cultura i Patrimoni, Nacho Escuín, que va lamentar que finalment només arribessin 43 de les 44 obres previstes, ja que una d’aquestes “no ha pogut ser localitzada”. Segons va afirmar Escuín, algunes de les pintures estan “molt afectades” i la seva restauració és “complicada”. També hi va afegir que la relació entre els tècnics aragonesos i els del Museu de Lleida havia estat “de col·laboració”. El director del museu i el seu equip de conservadors van rebre la delegació aragonesa i els van anar indicant la ubicació de les peces d’art.

La consellera Mayte Pérez va declarar que “s’ha fet justícia amb el poble aragonès” i va afirmar que la marxa de les obres d’art del Museu de Lleida era “un exemple de tenacitat i constància”.

LES FRASES

Estem satisfets perquè s’ha fet justícia
Mayte Pérez
Consellera de cultura del govern d’aragó
Ha estat un dia molt llarg, de moltíssimes hores
Nacho Escuín
director general de patrimoni del govern d’aragó


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia