Art

El Mercat de la Volta Art Km 0 es fira per Nadal

Se celebrarà durant tres dies, de divendres a diumenge, coincidint amb el seu tercer aniversari i el festival Vibra

El Mercat de La Volta (Art Km 0) es vesteix de gala i amplia la seva programació durant tot el cap de setmana per celebrar, durant tres dies, els tres anys d’aniversari del naixement del projecte La Volta. Una efemèride que, juntament amb el mercat, es farà coincidir amb la celebració del festival de la llum Vibra.

Aquesta edició especial de Nadal convida tothom a passar un cap de setmana farcit d’activitat cultural i a descobrir les noves creacions i els objectes de regal dels creadors del territori, per oferir així una alternativa comercial sostenible i de proximitat per a les compres de Nadal. A la plaça de l’Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona, s’hi exposarà el treball de més de 30 creadors dedicats a l’art, l’artesania i el disseny, la qual cosa propiciarà el contacte directe amb el visitant, i podrem gaudir durant tot el cap de setmana de concerts, un dinar popular a l’aire lliure, activitats lúdiques i tallers per a grans i petits, foodtrucks, projeccions a la cúpula geodèsica, instal·lacions lumíniques, ballada de Lindy Hop, recital de poesia, teatre, DJ i la inauguració de l’exposició Som joguines.

Com és habitual, la música hi tindrà un paper destacat amb les actuacions del grup vigatà L’Hereu Escampa (divendres 15 a les 21 h) i Ivan Telefunken amb un espectacle per a tota la família (dissabte a les 12 h). L’apartat musical es complementa amb sessions de DJ com ara DjSavi, Molamix, DJFrijol, DJ Quelic, DJ Amor de Callos i una ballada de LindyHop dissabte 16 a les 18 h.

El dissabte 16 de desembre s’inaugura a La Cova de La Volta (13.13 h) l’exposició Som joguines, un projecte interdisciplinari i lúdic de recerca i creació artística sobre les joguines, a cura de Marta Sureda amb el suport de les beques Kreas de l’Ajuntament de Girona, que oferirà una mostra col·lectiva d’obres de Glòria Vilches, Anna Bayó, Víctor Masferrer, Quelic Berga, Joanic Geniüt, Juan Righetti, Helena Roig, Aleix Font, Pol Ballonga, Marta Salvador, Joan Corominas, Joanot Cortès i Maria Cabrera. Al migdia es recuperarà l’esperat dinar popular tradicional de Nadal amb una generosa escudella i carn d’olla a càrrec del xef de La Volta, Ramon Ferrer.

Pel que fa l’activitat cultural, s’amplia amb algunes propostes pedagògiques i artístiques tan destacades com ara la inauguració de la instal·lació Estoy más cerca de fundirme en una botella de vino que de entender todo esto, de Juan Righetti acompanyada dels paisatges sonors de DABÚ (divendres 15 a les 18.30 h), taller de caramels artesans, Tremendada Poètica i ballada de Lindy Hop (dissabte de 16 h a 19 h) i la instal·lació audiovisual The Polymer Experience amb Daniel Maalman, Jan Barceló i Marta Lofi (de 20 h a 22h). Diumenge a les 20 h, hi haurà l’actuació del grup teatral Las Huecas amb l’obra Projecte 92. L’espai de la cúpula geodèsica tindrà una programació pròpia, amb presentacions de projectes solidaris i projeccions com ara la de Com moure, de l’artista resident Anna Mitjà, o d’un audiovisual de Marta Sureda i Félix Pérez-Hita del projecte Som joguines. Per a més detalls de la programació, consulteu: www.femlavolta.cat/ .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt