cultura

cultura

programació

Picada d’ullet al públic juvenil en la programació cultural d’Olot

L’agenda cultural del proper semestre inclou dues obres de teatre a primera hora del vespre per a aquest segment d’espectadors

Teatre amb grans noms i música eclèctica

Atreure nous públics al món de la cultura ha estat i ha de ser una de les obsessions dels programadors, i l’oferta cultural d’Olot del primer semestre del 2018 n’és un bon exemple. Clàssics a les 8 és la proposta de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot per atraure el públic jove, que entre setmana necessita ser d’hora a casa, però també la gent gran, que prefereix consumir cultura en horaris més nord-europeus. En concret, el Teatre Principal oferirà la representació de dos clàssics amb, segons la seva directora, Tena Busquets, una nova mirada: Fuenteovejuna, de Lope de Vega, i Els dos cavallers de Verona, de Shakespeare. En el marc de l’aposta per atraure públics, l’ICCO manté El primer pis, que permet que persones de més de 65 anys o en situació d’atur assisteixin a espectacles per al públic infantil i en horari escolar.

En l’àmbit de les arts escèniques, Busquets afirma que hi haurà diverses propostes de teatre de gran format de dramaturgs de reconegut prestigi nacional i internacional i grans actors i actrius de l’escena catalana. El Cyrano de Lluís Homar; Bodas de Sangre de Clara Segura; Adossats, amb Ramon Madaula, Carles Canut i Jordi Bosch; La visita de la bella dama de Vicky Peña, o E.V.A., de T de Teatre.

Els LAP –propostes amb més risc formal i conceptual– tindran aquesta temporada un contingut molt polític. La programació inclou molts altres projectes i propostes, especialment el festival Sismògraf, que és d’àmbit nacional i està produït des d’Olot. “Es durà a terme, si Déu i el 155 volen”, ha sentenciat la directora irònicament. En tot cas, ha llançat un missatge optimista i ha convidat a descobrir l’agenda cultural del proper semestre i a deixar-se emocionar pel seu contingut. I emocionar és el que fa precisament la portada d’aquesta agenda, una fotografia obra d’Alba Danés. A part del Sismògraf, l’agenda aplega el festival de literatura Mot, Els Grans Interrogants de la Ciència, Rialles, els cicles de xerrades del Pehoc i altres activitats. Tot a punt per a un primer semestre del 2018 cultural.

LA FRASE

Seguim amb el format d’agenda, per arribar a tothom amb una oferta variada i de qualitat
Josep Berga
Regidor de Cultura

LA XIFRA

8
anys
és l’edat a partir de la qual hi ha espectacles culturals inclosos a l’agenda que s’ha presentat

L’eclecticisme de l’oferta musical

L’oferta musical de l’agenda cultural d’Olot és eclèctica en tots els sentits, segons el seu responsable, Jordi Serrat. I ho ha exemplificat fent-ne un tastet amb el sorprenent èxit de la recreació de cançons de la tradició oral amb què Carles Belda i Sanjosex clouen a Olot el seu Càntut, com el SSM Bighand de Sako, amb una trentena d’intèrprets d’aquest mètode d’aprenentatge de percussió corporal. La resta de la programació cultural es completa amb Mishima, Joan Miquel Oliver, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, un concert de piano a càrrec d’una guanyadora del concurs Maria Canals i la presentació del primer disc en solitari de l’olotí Constan, entre d’altres. La directora dels Museus d’Olot, Montse Mallol, ha remarcat que les propostes del seu àmbit segueixen la línia de treball d’explicar històries a través del patrimoni natural i cultural que custodien. Així, es clausurarà l’exposició dedicada a Josep Clarà amb un espectacle de dansa contemporània al·legòric a l’amor de l’escultor per Isidora Duncan, que li havia fet de model. Destaca també una mostra de ceràmica japonesa contemporània que custodia el Museu de la Garrotxa; una instal·lació de Jordi Isern; la pintura paisatgística i reivindicativa de Vicenç Masdemont; una exposició dedicada a Sadurní Brunet, i el projecte Womart, d’art urbà i talent conjunt de la Xarxa Transversal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC