cultura

Més jazz d’èxit

El Festival de Jazz de Barcelona tanca amb 127.800 espectadors i el 83% d’ocupació i es prepara per a la seva 50a edició, el 2018

Cameron Graves, soci de Kamasi Washington, actuarà a l’abril a Luz de Gas

Després de celebrar, el novembre de l’any passat, el seu cinquantenari, el Festival de Jazz de Barcelona ja escalfa motors per a la seva edició número 50 (entre el 1977 i el 1979 el festival va estar suspès). Ho farà, segons va anunciar ahir la promotora organitzadora, The Project, amb activitats durant tot el 2018 i la satisfacció d’haver tancat ahir amb el Harlem Gospel Choir una 49a edició pletòrica, durant la qual es mantindran en el record concerts com els de Kamasi Washington, Chick Corea & Steve Gadd Band, Cory Henry & The Funk Apostles, Chucho Valdés & Gonzalo Rubalcaba, The Waterboys, The Bad Plus i Maceo Parker, tots ells amb les entrades exhaurides.

La 49a edició del Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, nodrit de més d’un centenar de propostes, ha congregat 127.800 espectadors, ha tingut el 83% d’ocupació en els seus concerts de pagament i ha exhaurit les entrades en 21 espectacles, entre els quals cal afegir també els de BJ Griffin and Jason Brown, Kevin Johansen, Diego El Cigala, Andrea Motis + Joan Chamorro Quartet i León Benavente.

El festival –que ha afegit 36.100 persones en les seves activitats paral·leles, com per exemple la programació al Spirit 1919 de l’Hotel Palace i el cicle de classes magistrals al Conservatori del Liceu– va anunciar també ahir el primer nom de la seva programació de l’any vinent: el pianista Cameron Graves, fundador amb Kamasi Washington del col·lectiu West Coast Get Down. Graves debutarà a Barcelona el capdavant del seu trio el 27 d’abril a la sala Luz de Gas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen