cultura

Nadales que arriben al Cor

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, junts en el Concert de Sant Esteve

El Cor Infantil i el Cor de Cambra interpretaran, per primera vegada junts, el ‘Fum, fum, fum

Ja tenim aquí els torrons, els polvorons, els llargs dinars familiars i, amb tot això, una de les fites més importants del Palau de la Música, el Concert de Sant Esteve. Aquest any, el concert recuperarà el format tradicional amb un contingut, pràcticament, local; amb nadales i cançons catalanes, però sense perdre la projecció internacional de l’edició amb un repertori d’altres països i amb la direcció de l’Orfeó Català a mans de Simon Halsey. Precisament, la batuta del concert serà la tradicional nadala Fum, fum, fum. Així doncs, els orfeons, els cors de cambra i els cantants solistes teixiran el concert partint de tres versions d’Albert Guinovart de la tradicional nadala catalana que dividiran la trobada en tres parts, tenint en compte la part final dels bisos i les actuacions reglamentaries d’El cant de la senyera, Els segadors i El noi de la mare.

En l’edició d’aquest any cal destacar l’actuació del Cor Infantil amb el Cor de Cambra, en la primera part del concert, en què els més petits cantaran una versió d’El petit vailet i el Fum, fum, fum, que serà la cançó d’unió amb els cantants sèniors. I així, incentivar les noves experiències dels joves amb els grans.

Des de l’any 1984 el Concert de Sant Esteve es retransmet per TV3 i Catalunya Ràdio, l’any passat un total de 200.000 espectadors van seguir-lo en directe. És per aquest motiu que l’edició d’enguany presenta una sinergia amb la realització televisiva per tal que cap persona que el miri per televisió se’n perdi ni un detall. L’encarregat de dur a terme aquesta comunió detallista entre el concert i la realització és el director escènic, Dani Coma, que afegeix efectes especials i moviments simbòlics als cantants per fer un concert més dinàmic mantenint el format clàssic.

Aquest any també és una ocasió especial per l’estrena de la nova creació del compositor Albert Guinovart, juntament amb el poeta Narcís Comadira, anomenada Mira’ns i prou, interpretada pels cors Jove, de Noies, Infantil i Mitjans i Petits.

Amb les entrades exhaurides i amb més edicions que el Concert d’Any Nou de Viena, el Concert de Sant Esteve del Palau de la Música pretén consolidar-se, encara més, en la tradició dels concerts nadalencs d’Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.