cultura

Cultura

Drames i màscares

Films dramàtics i ‘thrillers’ dominen la cartellera el primer trimestre del 2018, època de premis. Els superherois i els ‘remakes’ i seqüeles en prendran el relleu

Spielberg, Del Toro i Ridley Scott lluitaran pels premis amb pel·lícules independents

Cineastes reconeguts (Steven Spielberg, Ridley Scott, Guillermo del Toro...), nous valors en alça (Martin McDonagh, Craig Gillespie...) i estrelles de diferents generacions (Tom Hanks, Meryl Streep, Alicia Vikander, Mark Wahlberg, Frances McDormand, Gary Oldman...) ompliran la cartellera uns primers mesos del 2018 que venen marcats per la temporada de premis: els Globus d’Or, els Bafta, els que atorga cada gremi de la indústria americana... I sobretot, pels Oscar, que es lliuraran el 4 de març.

Superherois i ‘remakes’

A continuació, i això també ha esdevingut rutina, desembarcaran un bon grapat de superherois: Pantera Negra (16 de febrer), els Vengadores (27 d’abril), els nous mutants dels X-Men, Fénix oscura (amb Jennifer Lawrence i Jessica Chastain)... I les seqüeles i remakes probablement seran, un any més, entre els títols de Hollywood que colonitzen la nostra taquilla. La saga galàctica es farà esperar només mig any: el 25 de maig s’estrenarà Star Wars: Han Solo, spin-off de l’heroi encarnat per Harrison Ford, que tindrà ara els trets de l’actor de 28 anys Alden Ehrenreich.

El 8 de juny arriba a les nostres sales Jurassic World: El reino caído, la seqüela de la saga de dinosaures que ha dirigit J.A. Bayona. Tomb Raider (16 de març) torna als cinemes, ara amb Alicia Vikander donant vida a l’heroïna del videojoc que ja va encarnar Angelina Jolie.

Refrescar l’estiu

Per refrescar l’estiu, tres superproduccions per a tots els públics: Ocean’s eight (22 de juny) repeteix la fórmula d’Ocean’s eleven amb protagonistes femenines (Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter...); Els increïbles 2 (6 de juliol) ens retorna els superherois de Pixar en una seqüela que s’ha fet esperar tretze anys, i Misión Imposible 6 vol demostrar que la franquícia i Tom Cruise són incombustibles.

Globus i ‘Oscar’

El banquet per als cinèfils, però, arribarà a partir del mes que ve. El Festival de Sitges ja ens va permetre gaudir de La forma del agua (26 de gener). Guillermo del Toro proposa una versió lliure de La bella i la bèstia ambientada en una base científica secreta durant la Guerra Freda que ha aconseguit set nominacions als Globus d’Or i crítiques excel·lents.

Steven Spielberg ho ha tornat a fer: Los archivos del Pentágono (19 de gener), recreació amb Tom Hanks i Meryl Streep de la batalla per la llibertat d’expressió que el 1971 va enfrontar els grans diaris dels EUA amb el govern, acumula elogis i sis nominacions als Globus d’Or. Un altre veterà, Ridley Scott, també viatja a inicis dels setanta i suma bones crítiques i 3 nominacions als Globus d’Or amb el thriller Todo el dinero del mundo (23 de febrer). Mark Wahlberg, Michelle Williams, Christopher Plummer en són els protagonistes.

Films independents

Aquests tres veterans lluitaran pels premis amb films independents com Tres anuncios en las afueras, de Martin McDonagh i amb Frances McDormand; Call me by your name, de Luca Guadagnino, amb guió de James Avory, i Yo, Tonya, de Craig Gillespie. La producció britànica El instante más oscuro, de Joe Wright (Expiació), proposa un Churchill encarnat pel gran Gary Oldman.

L’últim trimestre de l’any ens arribaran la segona part de Bèsties fantàstiques i on trobar-les; els superherois Venom (Marvel) i Aquaman (DC); First man, biopic de Neil Armstrong filmat per Damien Chazelle (el director de La La Land), i El regreso de Mary Poppins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia