Cinema

Els Bastards destaquen ‘Dunkirk’ i ‘The leftovers’

El col·lectiu de crítics les ha triat com a millor pel·lícula i millor sèrie del 2017

El col·lectiu de crítics que escriu al blog Els Bastards ( www.elsbastards.cat ) ha deliberat un any més sobre quines han estat les seves pel·lícules i sèries preferides de l’any. Pel que fa a pel·lícules, la gran triomfadora ha estat Dunkirk (Dunquerque), de Christopher Nolan, film bèl·lic que recrea a través del muntatge paral·lel diferents punts de vista d’un èpic fet històric protagonitzat per l’exèrcit britànic durant la Segona Guerra Mundial. El film, un dels que sonen per a les nominacions als Oscar, narra l’evacuació de centenars de milers de soldats aliats assetjats pels nazis a les platges de Dunkerque.

En el segon lloc, Els Bastards no s’han oblidat de la premiada La La Land, de Damien Chazelle, un musical protagonitzat per Emma Stone i Ryan Gosling que esdevé un compendi del bo i millor d’aquest gènere tan cinematogràfic. I, en tercera posició, aquest col·lectiu ha considerat destacar The killing of a sacred deer, un thriller psicològic de Yorgos Lanthimos que té com a protagonistes Colin Farrel i Nicole Kidman.

Les millors sèries

Quant a sèries, el podi ha estat molt disputat en la segona i tercera posicions, mentre que destaca com a guanyadora The leftovers, de Damon Lindelof. Un dels principals responsables de Lost (Perdidos), ja amb la lliçó apresa, ha regalat als espectadors una tercera i última temporada que ha tancat de manera magistral una de les millors sèries de l’última dècada. En segon lloc, trobem una de les sèries més premiades en els Emmy i els Globus d’Or, The handmaid’s tale, adaptació de la sèrie homònima de Margaret Atwood que narra el que passa en una societat distòpica quan el poder cau en mans d’una secta masclista que redueix les dones a ser esclaves sexuals i a no tenir ni veu ni vot. En tercer lloc, també destaca una sèrie que acapara elogis i guardons com Big little lies, el drama d’un grup de dones de classe benestant que, rere les aparences, acumulen problemes i grans secrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona