Música

CULTURA

Homenatgen Carles Garcia amb un concert col·lectiu al Teatre de Roses

Tindrà lloc el 20 de gener i hi actuaran tres dels seus antics grups, Locura de Amor, La Pell del Violí i Soultrans, reunits per a l’ocasió, entre altres músics

Un bon grapat de músics empordanesos, entre ells uns quants companys de generació, actuaran el dissabte 20 de gener en un concert d’homenatge a Carles Garcia, al Teatre de Roses (21 h), organitzat per l’Associació d’Artistes de Roses. Carles Garcia González és un músic i activista musical de llarga trajectòria, que amb 59 anys pateix una malaltia degenerativa que ja no li permet tocar. Per a aquest concert s’han tornat a reunir alguns dels seus antics grups: Locura de Amor, formació pionera del rock empordanès dels vuitanta, de la qual Garcia era el teclista i guitarrista, i amb la qual va publicar un disc el 1988; Soultrans, una banda de versions de clàssics del soul, i La Pell del Violí, un projecte compartit amb la cantant i compositora Àngels Ortiz –la seva companya de música i vida durant molts anys–, a partir de textos del poeta Miquel Martí i Pol.

El dia 20 també hi actuaran Àngels Ortiz, Rusó Sala, Samuel Arderiu, Peter Sarach –que va cantar amb Locura de Amor, abans de continuar la seva carrera a Alemanya amb grups com ara Rausch–, Tomàs Fletxa, Anna Gratacós, Ian Sala, Vicenç Cànoves, Tess Blue & Edu Garcia, David Ruano, Diana, The Lolita’s, Irún, Yan Ficker i Jordi Rubau.

Nascut l’1 d’abril del 1958 a Sidi Ifni (Sàhara Occidental), Carles Garcia va viure bona part de la seva infància i joventut a Figueres. Garcia va estudiar el grau superior de guitarra al Conservatori del Liceu, formació que va completar de manera autodidacta dins l’àmbit de la música moderna, amb la guitarra elèctrica, acústica i espanyola, però també amb el baix elèctric, els teclats i l’harmònica. De fet, ha estat professor de música durant trenta anys.

Carles Garcia va ser el productor del disc El gran masturbador (1989), homenatge a Dalí que va reunir els principals grups empordanesos de l’època, i va ser fundador de les associacions L’Empordà Elèctric i Coordinadora Rosinca d’Acció Musical. Gar & Cia i Harry el Sucio han estat altres grups seus, i també ha estat enginyer de so i productor als estudis Fluvià So. Garcia va aportar la cançó L’últim xai a Després de les cendres (2013), el disc solidari amb els damnificats pels focs de l’Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona