Teatre

lectures / j.b

EL naixement
Elisenda Guiu
Editorial: Arola Editors
Pàgines: 115 Preu: 12 euros
La veritat sempre supera la ficció. Hi insisteixen sovint els dramaturgs que, volent reflectir l’actualitat, acaben descobrint que sovint la política els supera amb escreix. Elisenda Guiu es va imaginar una situació paròdica arran de la consulta del 9-N del 2014. A finals de novembre, en plena Temporada Alta, va fer un fragment en clau de lectura dramatitzada quan la realitat, efectivament, havia saltat sobre la paròdia. El naixement especula sobre una relació impossible de cunyats (l’un madrileny d’arrel i l’altre independentista militant). El dia del referèndum neix una criatura que impedirà anar a votar. Cruel i farsesc destí.
Papitu. El somriure sota el bigoti
Carlota Benet
Editorial: Columna
Pàgines: 200 Preu: 17,5 euros
Josep Maria Benet i Jornet té una filla, la Carlota, a qui li confiava els textos. Ara és ella la que s’atreveix a enfrontar-se a la dissolució de la memòria del dramaturg, guionista i, sobretot, pare. Ho fa escrivint una peça sentida, forçosament, i amb el pròleg de Sergi Belbel (el fill artístic d’en Papitu). Si el dramaturg ja va aventurar un primer llibre de desmemòria Material d’enderroc (2010), ara és la filla que completa el díptic.
Ventura / Volem anar al Tibidabo
Cristina Clemente
Editorial: Comanegra
Pàgines: 136 Preu: 12,5 euros
Un privilegi llegir les obres ja estrenades: Ventura és una peça de molt petit format (la representen en cases pairals, sovint) que fa anys que es pot veure però de manera massa puntual. La peça construeix una realitat doblada, dos destins diferents (però sense advertir a l’espectador) en un viatge cronològic a la inversa. Pel que fa a Volem anar al Tibidabo, és una comèdia molt col·loquial sobre un terratrèmol com és l’aparició de l’Alzheimer. Clemente del joc casolà n’extreu un dolor molt íntim que commou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia