Art

l'art de la franja

Aragó s’endú l’última obra de Sixena

Una comitiva de tècnics aragonesos es van presentar ahir pels volts de les nou del matí al Museu de Lleida (aquest cop sense la protecció de la Guàrdia Civil) per recollir el quadre de la Immaculada, que havia quedat pendent del lot de 44 peces originàries del monestir de Sixena. Només van necessitar una hora de feina per carregar-la dins d’una furgoneta.

Es tracta d’una obra del segle XVIII d’escàs valor que l’11 de desembre no va ser localitzada quan es va activar el dispositiu policial per emportar-se els béns en litigi. Al cap d’uns dies, el museu va trobar el quadre al Palau Episcopal i en va informar de seguida el jutjat d’Osca per tal que algú d’Aragó vingués a buscar-lo.

El trasllat d’aquesta peça arriba després de la providència que va emetre la setmana passada la jutgessa d’Osca en què donava dos dies al ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, com a conseller de Cultura en aplicació de l’article 155, per entregar-la. Però el Consorci del Museu de Lleida sempre ha cregut que la pintura l’havien de venir a recollir d’Aragó, i no pas dur-la allà des de Catalunya, perquè entén que la sentència ferma sobre la propietat d’aquest i els altres 43 béns no s’ha emès. Segons fonts del govern aragonès, el trasllat de les 44 obres ha costat 20.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia