cultura

Thom Yorke se suma al Sónar

La veu de Radiohead, Cornelius, Alva Noto i Refree amb Isaki Lacuesta, noves incorporacions del festival

Niño de Elche hi estrena una producció amb el coreògraf i ballarí Israel Galván

El Sónar va donar a conèixer ahir una nova remesa d’artistes que, del 14 al 16 de juny, participaran en la 25a edició del festival. Hi destaca el líder de Radiohead, Thom Yorke, que en la programació nocturna de la jornada de dissabte repassarà la seva trajectòria acompanyat de Nigel Godrich –productor de tots els discos de Radiohead des d’OK Computer (1997), així com també d’algunes obres de Beck i Paul McCartney– i l’artista multidisciplinari Tarik Barri, responsable d’un apartat visual d’un muntatge que el festival defineix com a “impactant”.

Hi actuarà, també, la cantaora de Sant Esteve Sesrovires Rosalía (amb nou disc i nou so) i qui va ser l’artífex del seu debut, Raül Fernández Refree, tot i que no pas al seu costat sinó en aliança amb el cineasta Isaki Lacuesta, per a qui Refree ha compost la música del seu últim film. Un altre tàndem anunciat ahir és el de Niño de Elche, vell conegut del Sónar, amb el ballarí i coreògraf Israel Galván, en el marc d’un projecte exclusiu per al Sónar amb alts nivells de transgressió.

Pel Sónar, finalment, també hi passaran Diplo (que reunirà els seus artistes africans emergents predilectes), el productor i músic japonès Cornelius, l’alemany Alva Noto –figura clau de la investigació electrònica amb una llarga llista de complicitats amb el festival barceloní– i el duo, també alemany, Modeselektor. El Sónar, fa unes setmanes, ja va confirmar les visites, en funcions de caps de cartell, dels Gorillaz de Damon Albarn i LCD Soundsystem.

Un nou festival a la Roca del Vallès

La Roca del Vallès, després que municipis com Sitges o Cardedeu quedessin descartats, serà el marc els pròxims dies 30 i 31 de març de la primera edició a Catalunya del Daydream, un popular festival belga de música electrònica nascut l’any 2010. El festival, que l’any passat també va estendre’s a Mèxic, espera rebre 30.000 visitants diaris amb un cartell integrat per discjòqueis de gran ressò com per exemple Dimitri Vegas & Like Mike, W&W i Steve Angello. El Daydream Festival, que a diferència de la resta de festivals d’aquesta mena aposta per celebrar-se per Setmana Santa, convertirà l’espai en un “bosc màgic poblat per diferents projectes” i s’estendrà en una superfície equivalent a la d’onze camps de futbol. Hi haurà 40 busos llançadora des de les estacions de França i Sants, així com també des de Granollers i Cardedeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona