cultura

Barcelona premia Carla Simón i Marina Garcés

Els premis Ciutat de Barcelona tornen a reconèixer la creació, la investigació i el pensament amb segell innovador i compromís social. Ahir es van donar a conèixer i l’acte de lliurament tindrà lloc el dijous 15 de febrer al Saló de Cent en una cerimònia que presidirà l’alcaldessa, Ada Colau.

A la cineasta Carla Simón, el jurat l’ha premiat per Estiu 1993, “per la seva excel·lència tècnica i artística”. A la filòsofa Marina Garcés, per Nova il·lustració radical, en la qual brota la seva capacitat de pensar “els desafiaments polítics del present renovant les eines de la filosofia clàssica”. A l’escriptor Max Besora, per la “singularitat” d’Aventures i desventures de l’insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya. I a l’artista Joan Morey, “per un any d’excepcional qualitat” que s’ha traduït en el projecte de vídeo Cos social [lliçó d’anatomia].

En teatre: guanya Imma Colomer per la seva interpretació en l’espectacle Un tret al cap. En dansa: Mal Pelo. En música: el Festival Mixtur. En disseny: Hack the school, de la Fundació Jaume Bofill. En circ: l’espectacle Fidelis Fortibus, de Circus Ronaldo. En cultura popular i tradicional: l’Associació de Festes de la Plaça Nova. En literatura en llengua castellana: Juan Luis Ramos pel seu poemari Con pájaros que ignoro. I en traducció en llengua catalana: Dolors Udina pel seu treball a Els dimonis de Loudun, d’Aldous Huxley.

El premi Agustí Duran i Sanpere d’història de Barcelona ha estat per a Alessandro Ravotto per la seva tesi doctoral La muralla de Barcino. El guardó d’arquitectura i urbanisme se l’ha endut Harquitectes per la rehabilitació de l’edifici Lleialtat Santsenca.

El reconeixement de ciències experimentals i tecnologia el recollirà Hugues de Riedmatten; el de ciències de la terra i ambientals, l’equip d’investigadors John R. B. Palmer, Aitana Oltra i Frederic Bartumeus, i el de ciències de la vida, Pere Roca-Cusachs. El de mitjans de comunicació s’ha fixat en la revista 5W. I el d’educació, en l’entitat Sindihogar/Sindillar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia