Cinema

Cinèfils i serièfils

La Farga de l’Hospitalet acull aquest cap de setmana la tercera edició del Saló del Cinema i les Sèries

L’esdeveniment cerca de reunir els visitants professionals amb estudiants i ‘freakies’

Amb convidats com l’actor i humorista Berto Romero, el director de cinema Nacho Vigalondo i el dibuixant Manuel Bartual –que aquest estiu va convertir un fil de Twitter sobre les seves suposades vacances en un fenomen viral– va començar ahir a La Farga de l’Hospitalet el Saló del Cinema i les Sèries, que es podrà visitar tot aquest cap de setmana. El Saló arriba a la seva tercera edició amb diverses exposicions, tallers, xerrades i taules rodones, presentacions, classes magistrals, estands i activitats com projeccions de realitat virtual, jocs d’escapada en viu (escape rooms), doblatge i maquillatge i caracterització.

Entre els visitants que es passejaven ahir per La Farga es detectava una barreja dels diferents tipus de públic als quals vol arribar el Saló. “Volem reunir diferents tipus de públic: aquell més professional, aquell més jove que s’autoanomena freakie, el més cultureta –que és el que assisteix a les xerrades, estudiants de cinema.... Res és incompatible amb res, volen reunir aficionats al cinema i a les sèries en tot el seu espectre”, va dir la responsable de comunicació, Sandra Díaz.

Díaz reconeix que els salons del còmic i del manga han estat els principals referents del Saló del Cinema i les Sèries –en el qual el cosplay té una presència important–, però remarca la importància que li volen donar a l’apartat professional: “En aquesta edició hi ha trenta-cinc xerrades i activitats creades per nosaltres. També impulsem el finançament col·lectiu i fins ara vuit de cada deu projectes impulsats pel Saló s’han fet realitat. L’opció fàcil seria potenciar la presència del marxandatge per atraure públic.” La primera edició del Saló va congregar 18.000 visitants –n’esperaven 5.000– i la segona 25.000. Però la prioritat dels responsables del Saló és “créixer en qualitat i no en quantitat de visitants”. “En algun moment algú ens ha suggerit d’anar a la Fira de Montjuïc, però estem molt còmodes a La Farga.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic