Música

municipal

bars musicals

El Sunset afirma que la seva programació està en perill

El club de jazz gironí anuncia que “si no canvien molt les coses” el 31 de maig farà “el darrer concert” i reclama més suport municipal

L’Ajuntament li lliura un ajut anual de 12.000 euros

“Disculpeu les hores! Valorant la situació, després de les notícies que hem rebut els darrers dies, si no canvien molt les coses, el 31 de maig farem el darrer concert i el Sunset deixarà de ser el que heu conegut des de 2001. Moltes gràcies als qui heu estat sempre al nostre costat!” Aquest és el missatge que els responsables del Sunset Jazz Club de Girona van penjar dimarts a la matinada en el seu Facebook, i de seguida van començar els missatges de suport a la sala per part de músics, altres locals de concerts, revistes especialitzades, entitats i, simplement, clients habituals del club gironí, que s’ha convertit en un dels més actius del circuit jazzístic de Catalunya i, possiblement, del sud d’Europa, amb una mitjana de quatre concerts i jam sessions a la setmana. A més de la seva intensa programació regular, el Sunset també organitza cicles i festivals, com ara l’estiuenc Jazz a la Fresca, el festiu Jazz & Fires i, com a novetat més recent, el Jacophonic, un festival en homenatge al gran baixista Jaco Pastorius, la primera edició del qual va tenir lloc del 18 de setembre al 4 d’octubre passat.

Com ha arribat el Sunset, amb una programació tan sòlida i reconeixements com el recent premi a l’impuls de la música en viu, que atorga l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, a una situació tan crítica que consideri de deixar de programar actuacions en directe? Èxits de públic com el recents dos plens en un sol dia que va aconseguir Lou Marini, saxofonista de The Blues Brothers, semblarien indicis de bona salut per al local que dirigeixen Anna Gisbert i Alix Levy, però, pel que sembla, la seva salut és precària.

El Sunset demana més suport a l’Ajuntament de Girona, no només econòmic, sinó també logístic i normatiu; és a dir, que d’alguna manera es reconegui en l’àmbit municipal l’excepcionalitat cultural d’un local que programa jazz en directe –una música, en principi, minoritària– i no li posin traves.

L’Ajuntament de Girona té una altra visió, ben diferent: “El Sunset rep un ajut municipal de 12.000 euros anuals i només els demanem que els justifiquin, com qualsevol altre subvenció pública. En aquest sentit, no es poden queixar perquè és l’únic bar de Girona que rep aquest tipus d’ajut, però fem aquesta excepció perquè és un local amb una programació musical molt bona”, explica el regidor de Cultura, Carles Ribas, que també remarca que l’Ajuntament cedeix gratuïtament al Sunset les cadires i tot el mobiliari necessari per muntar la terrassa exterior del Jazz a la Fresca.

LA DATA

31.05.18
És el dia que podria tenir lloc el darrer concert del Sunset Jazz Club “si no canvien molt les coses”.

El Festival de Jazz, al juny

El Girona Jazz Festival, que tradicionalment ha tingut lloc el mes de setembre, ha avançat les seves dates al juny, coincidint amb la incorporació de Xavi Fortuny (RGB) a la direcció del festival, compartida amb Francesc Ubanell, que ja fa una dècada que és al capdavant del festival gironí. La 18a edició del Girona Jazz Festival tindrà lloc entre els dies 11 i 17 de juny i, per tant, concentrarà tota la seva programació en pràcticament una setmana, mentre que l’edició anterior es va estendre del 17 al 30 de setembre. L’Ajuntament de Girona vol convocar l’any vinent un concurs públic per adjudicar la gestió del festival.

El Festival de Jazz de Girona –el seu nom original– va néixer el 1999, impulsat per Alix Levy, que el va dirigir fins al 2004. Després d’un parèntesi de dos anys, el 2007 el festival va encetar una segona etapa, amb nova direcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.