Lletres

literatura

novetat editorial

Montserrat Segura porta la Sara i el Fosc a Egipte

L’autora figuerenca publica ‘El quadern d’Osiris’, que presenta demà a Calmot

L’escriptora figuerenca Montserrat Segura presentarà demà, dissabte, a la llibreria Calmot de Girona (12 h), El quadern d’Osiris. Els diaris de Sara Ford. En l’acte també hi intervindrà Bianca Delmenico, professora de llengua i literatura catalanes i espanyoles. Calmot, una nova llibreria especialitzada en llibre il·lustrat, és al carrer Hortes, 4.

El quadern d’Osiris, il·lustrat per Dani Torrent i publicat per Edicions Cal·lígraf , recupera els personatges de la Sara i el Fosc, protagonistes de l’anterior novel·la de Segura, La reina faraó (Gorbs, 2014). Ambientada a l’Egipte de principis del segle XX i escrita en forma de diari, la novel·la viatja a la infantesa de la Sara i el Fosc i narra com es van conèixer.

El llibre, especialment destinat al públic infantil i juvenil, és molt més que una novel·la d’aventures: tracta del racisme, la pèrdua dels éssers estimats i la injustícia del món, entre altres coses, en un moment tan delicat com la infantesa. Tot i que la principal pretensió de l’autora, tal com diu ella, és entretenir i escriure les novel·les que a ella li hauria agradat llegir, també voldria ajudar en la formació dels joves. Les aventures de la Sara i el Fosc no es quedaran en aquestes dues novel·les. Ja està treballant en la segona part de La reina faraó i vol convertir Els diaris de la Sara Ford en una sèrie on la protagonista creixi en paral·lel amb els seus lectors.

Últim Premi Recvll

Al març sortirà al mercat un altre llibre de Montserrat Segura, El contracte Wong (Pagès Editors), una obra de ciència-ficció ambientada a l’Alt Empordà amb què va guanyar el Joaquim Ruyra de narrativa dels Premis Recvll de Blanes del 2017.

Montserrat Segura (Barcelona, 1964) va iniciar la seva activitat literària als anys vuitanta. Després d’un llarg període en què va fer d’administrativa, correctora i llibretera, el 2010 va quedar finalista del concurs de narrativa per a dones Àrtemis. A partir d’aquell moment ja no ha parat: el 2016 va quedar finalista dels Premis Núvol de contes amb Phicus pandurata. Ara està treballant en un recull de contes per a l’Ajuntament de Figueres i també prepara una altra novel·la juvenil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona