cultura

El Cadaqués de Kim Castells ingressa a l’Arxiu de l’Empordà

El fotògraf ha donat cent imatges en color que van il·lustrar un llibre d’Anna M. Dalí

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha rebut un total de 101 fotografies en color del terme municipal de Cadaqués, originals del fotògraf Kim Castells, que les hi ha cedit en dipòsit. Aquestes imatges, en les quals reflecteix diversos racons significatius del poble i el paisatge del Cap de Creus, van ser el material gràfic utilitzat per a l’edició del llibre Miratge de Cadaqués, escrit per l’Anna Maria Dalí, germana de l’artista. Aquest volum, publicat per Edicions de Nou Art Thor l’any 1985, combina els textos de l’escriptora cadaquesenca amb fotografies de Kim Castells i Josep Maria Infiesta. Amb aquesta obra, Castells es va consagrar com un dels millors fotògrafs de paisatge del país.

La cessió d’ara se suma a la que el mateix fotògraf ja va formalitzar l’estiu de l’any passat d’un total de 252 diapositives en color del terme de Cadaqués que havien servit per il·lustrar el llibre El Cadaqués de Pla, editat per Editorial Juventud el 1996, amb textos de l’escriptor.

En el darrer any, el fotògraf ha formalitzat de fet diverses cessions del material gràfic que conserva de la seva activitat professional a diversos arxius del país. El gener de l’any passat, per exemple, va lliurar unes 600 diapositives del Maestrat; a l’abril, més de 800 a l’Arxiu General d’Aran, i fa pocs dies, 600 més relatives a Calafell. El juny de l’any passat també va donar més de 1.600 imatges sobre el món de la terrissa al Terracotta Museu de la Bisbal.

Kim Castells va iniciar-se en la fotografia l’any 1978 i va publicar el seu primer llibre el 1981. Fins a l’any 2012, ha participat en l’edició de més de noranta volums. Sovint en les seves obres ha col·laborat amb diversos escriptors, com Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Lluís Racionero, Màrius Carol, Lluís Permanyer, Joan Brossa, Baltasar Porcel, Miquel de Palol, José Antonio Labordeta, Miquel Desclot, Joan Bellmunt, Carlos Duarte i Raimon Panikkar, entre altres autors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles