Circ

Cultura

El Festival del Circ ja supera les 25.000 entrades venudes

El festival inaugura demà la seva primera edició a la ciutat

És l’únic festival europeu que ha pogut portar artistes nord-coreans durant l’últim any

La gran maquinària tècnica i humana del 7è Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona ja funciona a ple rendiment i està preparada perquè el festival pugui obrir les portes demà al vespre, a la seva nova ubicació, el Camp de Mart de la Devesa de Girona, després de sis edicions a Figueres. El festival manté el bon ritme d’entrades venudes de les edicions anteriors i ja ha superat les 25.000, de manera que en queden unes 5.000 a la venda.

Ahir al matí van arribar els últims artistes dels 88 que participen en aquesta edició, procedents de 18 països diferents; el director del festival, Genís Matabosch, acostumat a fer autèntics equilibris diplomàtics per aconseguir visats i altra documentació transfronterera, ja pot respirar tranquil i manifestar l’orgull pel fet de ser l’únic festival europeu –i això inclou el de Montecarlo, la gran referència del sector– que ha pogut programar l’actuació d’artistes nord-coreans durant l’últim any.

De fet, el National Circus of Pyongyang, la capital nord-coreana, va oferir ahir al matí a la gran carpa del festival l’estrena europea d’un número inèdit i molt espectacular que combina tres disciplines –la balança russa, la barra fixa i la bàscula, amb un quíntuple salt mortal inclòs– i tancarà l’Espectacle Vermell, una de les dues semifinals del festival, de la qual s’han programat dues funcions divendres i tres diumenge. Cada semifinal dura 2 hores i mitja i inclou 14 números diferents. La final de dilluns, l’Espectacle Or, arriba a les 3 hores amb els millors números seleccionats per un jurat internacional format per 19 especialistes i presidit per Pavel Kotov, director de càsting del Cirque du Soleil, que dilluns triarà nous artistes a Girona.

El tast d’ahir per als mitjans gràfics va continuar amb els estratosfèrics jocs icaris –malabarismes amb persones propulsades pels aires amb els peus– de la xinesa Jinan Acrobatic Troupe, que tancaran l’Espectacle Blau: el de la inauguració de demà, que es repetirà en tres funcions més dissabte. També es va mostrar a la premsa el poètic número de cintes aèries de la parella A&J (Regne Unit i Ucraïna), i també pujant molt alt, les escales aèries de la Troupe Shatirov, des de Rússia. Ahir també es va poder veure fora de la carpa un número del forçut mongol Tulga, que va arrossegar amb les seves dents un cotxe de gairebé 1.600 quilos durant uns quants metres. Tulga, finalista del programa America’s got talent, no podrà repetir l’experiència a la pista del circ pel pes del vehicle.

LES XIFRES

250
persones de més de trenta països fan possible el festival tant en els aspectes artístics com tècnics, etc.
13
hotels
de Girona allotgen tot el personal del circ. A més, l’afluència de públic forà ha deixat poques places lliures.
2.206
localitats amb visibilitat total és la capacitat de la gran carpa del festival, que té una alçària de 14 metres.

Concurs d’aparadors circenses

La botiga Plastic Store, de la plaça del Vi, ha rebut el primer premi del concurs Millor Aparador de Circ 2018, convocat per l’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial. En aquesta primera edició s’han seleccionat 20 aparadors que estaran exposats fins diumenge. Llenceria Rosa va rebre el segon premi; La Lola, el tercer, i també es va lliurar un accèssit a Guanter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona