Cinema

festival de cinema

El 22è Cicle d’Audiovisuals de Muntanya programa sis films entre març i abril

Les projeccions es faran als Ocine i són d’entrada gratuïta

La mostra del GEiEG incorpora com a novetat els documentals del cicle de cinema del BBVA

El 22è Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura que organitza el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) tindrà lloc de l’1 de març al 5 d’abril i programarà mitja dotzena de documentals especialitzats que es podran veure als Ocine de Girona. En aquesta edició, com a novetat, s’han incorporat al cicle les dues pel·lícules guanyadores del cicle BBVA de cinema de muntanya, que se celebra a Torelló, i que en les convocatòries anteriors es projectaven a part, al maig. A partir d’ara, doncs, també formaran part de la mostra del GEiEG.

La programació d’aquest any la van presentar ahir la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el president del GEiEG, Francesc Cayuela, i l’esportista i protagonista de l’audiovisual De Girona a Tòquio, Míriam Comas. Les pel·lícules es projectaran cada dijous del mes de març als Ocine, a les 8 de la tarda, i l’entrada és gratuïta. Els socis del GEiEG poden reservar plaça per assegurar-se la localitat. El cicle començarà dijous vinent, dia 1 de març, amb la projecció d’Aneto, la història d’un temps, de l’atleta de Cassà de la Selva Marc Pinsach, que a partir de la seva temptativa de batre el rècord, l’estiu del 2017, en la seva ascensió a l’Aneto retrata l’evolució de les curses de muntanya des de finals dels noranta. El dijous 8 de març serà el torn de 30 anys en la vertical, de Daniel Andrada, que resumeix la vida d’aquest escalador en el món de la competició en diferents modalitats. De Girona a Tòquio, protagonitzada per Míriam Comas i Paula Codony, serà la tercera projecció, el 15 de març, i consisteix en un dietari dels vuit mesos i tres setmanes que van dedicar a recórrer en bicicleta els més de 14.000 quilòmetres que separen Girona de Tòquio. El 22 de març es podrà veure el documental d’Alex Txikon Everest, un reto sobrehumano, que aborda un dels grans desafiaments que queden pendents en l’ascensió a l’Everest: fer-ho sense oxigen i a l’hivern.

Pel que fa als dos films guanyadors del cicle BBVA, es projectaran el dijous 5 d’abril, passada Setmana Santa. Es tracta de Dessine-moi un Chamois, d’Anne, Erik i Véronique Lapied, que descobreixen els animals que viuen al Parc Nacional del Grand Paradis a través de la mirada d’un nen de nou anys, i de The eyes of god, d’Olaf Obsommer, sobre un equip internacional de caiaquistes extrems durant els deu dies que dediquen a baixar per les gorges del riu Saryjaz, entre el Kirguizistan i la Xina.

LA DATA

01.03.18
és el dia
que comença el cicle, dijous vinent, amb la projecció d’un documental sobre les curses de l’Aneto.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic