Cinema

Cinema divers

La romanesa ‘Touch me not’, una celebració provocativa del sexe, s’endú l’Os d’Or de la Berlinale

Només hi va haver un os per a un nom consagrat: el nord-americà Wes Anderson

La Berlinale va concedir ahir l’Os d’Or a Touch me not, el debut de la romanesa Adina Pintilie amb un film complex i profús en sexe. Pintilie ha abordat en aquesta provocativa i no cal dir que polèmica pel·lícula la sexualitat de persones amb problemes psíquics o discapacitats físiques.

El festival de cinema de Berlín també ha volgut recompensar el nou art procedent de l’Amèrica Llatina, amb dos ossos de plata a la paraguaiana Las herederas i un altre a la mexicana Museo. L’actriu paraguaiana Ana Brun es va endur el guardó a la interpretació femenina pel seu treball en el film dirigit per Marcelo Martinessi, que a més va obtenir el premi Alfred Bauer, instituït en memòria del fundador del festival. La pel·lícula del mexicà Alonso Ruizpalacios va obtenir l’Os de Plata al millor guió, segon premi que guanya a la Berlinale després del que va rebre el 2014 a la millor òpera prima per Güeros.

El gran premi del jurat se’n va anar, igual que l’or, per a una altra representant de l’est d’Europa, la polonesa Twarz (Mug), de Malgorzata Szumowska, mentre que la plata a la millor interpretació masculina va ser per al jove francès Anthony Bajon, per La Prière, dirigida per Cédric Kahn. Només hi va haver un os per a un nom consagrat, el nord-americà Wes Anderson, que va guanyar el trofeu al millor director per la pel·lícula d’animació Isle of dogs.

Alemanya, que tenia quatre pel·lícules a concurs, es va quedar sense res. També va marxar a casa amb la cua entre les cames el filipí Lav Diaz, artífex del poètic Ang panahon ng halimaw ( Season of the Devil), que molts crítics veien com una de les favorites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic