Lletres

CULTURA

L’art de regalar un llibre

Una parella d’emprenedors palamosins impulsen Books&Box, un projecte de venda en línia de capses literàries que donen un valor afegit a la lectura

Harold Bloom en el llibre Com llegir i per què diu que llegir bé és un dels majors plaers que pot proporcionar la soledat, perquè en la seva experiència ha trobat que és el plaer més curatiu. I què millor si aquest exercici d’oci creatiu s’acompanya d’experiències complementàries, sigui tapant-te amb una manta vora del foc a l’hivern, bevent un bon vi en una terrassa quan fa bo o, millor, una infusió abans de tancar els ulls en anar a dormir. Hi ha molts moments que t’acompanyen mentre llegeixes el llibre que vols.

Conscients d’això, una parella d’emprenedors palamosins, Karina Lehman i Xavier Núñez, van endegar, fa set mesos, Books & Box , un projecte de botiga en línia a través de què ofereixen capses literàries en forma de regal, pensades per fomentar la lectura a través del llibre tradicional en paper “tot recreant diferents moments en què el lector es pot trobar representat a l’hora de llegir”.

No pretenen ser “ni una llibreria, ni Amazon”, remarquen. “Com a bons lectors que som, sempre ens hem regalat llibres, però sabem que molta gent no ho fa perquè els sembla que té gust de poc a l’hora de regalar-los. Per això vam pensar de fer aquest gest tan bonic com és regalar un llibre quelcom més especial, tal com també ens agradaria que ens ho fessin a nosaltres”, expliquen Lehman i Núñez, que també consideren que la seva proposta “revalora” el llibre.

Mentre veuen com les vendes pugen de mica en mica, amb un pic que els va “sobrepassar” per Nadal, ara gaudeixen de la bona resposta que reben per part dels clients –“tot són compliments i cap queixa, per ara”– i, sobretot, dels més de 8.000 seguidors que tenen en xarxes socials com ara Instagram (la seva eina més útil per promocionar-se, destaquen).

Books & Box treballa amb una editorial local i una de barcelonina que els proporcionen els llibres de la selecció que fan ells mateixos –que es renova constantment amb novetats–, tot i que ofereixen l’opció d’escollir a demanda llibres fora del seu catàleg. S’ha de tenir en compte que són ràpids, ja que asseguren una entrega en 24 a 48 hores del regal escollit. “Hem salvat moltes vides i relacions”, riuen. És més, noten “l’interès del sector”, perquè se’ls han adreçat petites editorials oferint el seu catàleg.

El perfil dels clients és majoritàriament femení –“les comandes les fan un 90% de dones”, declaren– i la clientela “ve molta de Madrid, ara per ara”, segons expliquen. Actualment, tenen una selecció de set capses literàries –Box Dolça, Relax, Nit, Vinya, Aigua, Pícnic i Platja–, però ja estan treballant amb una de nova, que revelaran ben aviat. I és que s’acosta Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia