cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

Eva Garcia pagán

Cuina amb rock’n’roll

Podríem dir-ne cuina cool o cuina sexy per no haver de dir-ne variacions de receptes de tota la vida més fàcils i que molen. Presentador de moda a TV3, el cuiner Marc Ribas (Girona, 1976) ofereix a Brutal una selecció de 64 receptes de plats en què predominen, és clar, els productes frescos i de proximitat, amb elaboracions que ranegen la senzillesa més elemental i d’altres que requereixen certes habilitats per no espifiar-la, que en general no són gens sofisticades però sí efectives.

Entrants, sopes, pasta, arròs, peix, carn i també dolços en el menú equilibrat d’en Ribas, que ja ens té acostumats a l’espai Cuines a les seves adaptacions modernes a clàssics de tota la vida. “El món gira molt de pressa i seria absurd donar l’esquena a les cuines d’arreu”, explica Ribas al pròleg del volum, malgrat que hi reconeix que “a totes els he donat un toc català, o bé per falta de producte original o bé per no complicar-me massa”.

Perquè cuinar té molt de goig i de diversió i ha de tenir poc de complicació i d’angoixa. Per posar-li una pega al llibre, el capítol de postres em sembla curt, tot i que val la pena gràcies a les receptes del flam de mató i de panellets amb pinyons. El que s’agraeix és que s’ofereixin les receptes ben explicades, sense més embolcalls ni artificis: tampoc no cal que en tots els llibres de cuina s’expliquin quines són les diferents tècniques de cocció o els estris imprescindibles per a tot cuiner aficionat o professional.

Altres perles de Brutal són l’empedrat de llenties amb alvocat, les sardines a la llauna, l’espatlla de xai al forn i el capipota, el conill amb allada o la recepta de xai sense feina.

Brutal
Marc Ribas
Editorial: Cossetània Valls, 2018 Pàgines: 160 Preu: 18,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona