Cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

Eva Garcia pagán

Cuina amb rock’n’roll

Podríem dir-ne cuina cool o cuina sexy per no haver de dir-ne variacions de receptes de tota la vida més fàcils i que molen. Presentador de moda a TV3, el cuiner Marc Ribas (Girona, 1976) ofereix a Brutal una selecció de 64 receptes de plats en què predominen, és clar, els productes frescos i de proximitat, amb elaboracions que ranegen la senzillesa més elemental i d’altres que requereixen certes habilitats per no espifiar-la, que en general no són gens sofisticades però sí efectives.

Entrants, sopes, pasta, arròs, peix, carn i també dolços en el menú equilibrat d’en Ribas, que ja ens té acostumats a l’espai Cuines a les seves adaptacions modernes a clàssics de tota la vida. “El món gira molt de pressa i seria absurd donar l’esquena a les cuines d’arreu”, explica Ribas al pròleg del volum, malgrat que hi reconeix que “a totes els he donat un toc català, o bé per falta de producte original o bé per no complicar-me massa”.

Perquè cuinar té molt de goig i de diversió i ha de tenir poc de complicació i d’angoixa. Per posar-li una pega al llibre, el capítol de postres em sembla curt, tot i que val la pena gràcies a les receptes del flam de mató i de panellets amb pinyons. El que s’agraeix és que s’ofereixin les receptes ben explicades, sense més embolcalls ni artificis: tampoc no cal que en tots els llibres de cuina s’expliquin quines són les diferents tècniques de cocció o els estris imprescindibles per a tot cuiner aficionat o professional.

Altres perles de Brutal són l’empedrat de llenties amb alvocat, les sardines a la llauna, l’espatlla de xai al forn i el capipota, el conill amb allada o la recepta de xai sense feina.

Brutal
Marc Ribas
Editorial: Cossetània Valls, 2018 Pàgines: 160 Preu: 18,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GASPAR HERNÀNDEZ
ESCRIPTOR I PERIODISTA. ACABA DE PUBLICAR “LA LLIBERTAT INTERIOR” (ED. COLUMNA)

“Depenem massa de les nostres ments racionals i del que pensem”

Les sales no es rendeixen

BARCELONA

La nova novel·la de Xavier Vila Coll situa Madrid com a focus d’una pandèmia

Gironda

La Sala Beckett tria Lara Díez

BARCELONA

El Festival de Guitarra s’obrirà el 9 de juliol

girona
LA MÚSICA

La reina Diana i la màgia de Chic

L’AbroadFest farà una nova edició el març del 2021

L’AbroadFest farà una nova edició el març del 2021

Casablancas i Argullol, a TV3

El ‘Turandot’ de l’OBC, a la japonesa