Lletres

La cuina amb ‘rock’n’roll’ de Marc Ribas

Marc Ribas, el cuiner més popular del país en aquest moment pel seu programa Joc de cartes a TV3, ha publicat el seu primer llibre, Brutal ( Cossetània ), que inclou una seixantena de les seves receptes, repartides en cinc apartats: entrants, ous i tot terrenys; sopes, pastes i arrossos; peixos; carns, i postres, berenars i dolços.

“He volgut reunir tota una sèrie de receptes pragmàtiques i fàcils de fer. I els diferents passos de cada recepta estan numerats com si fos el receptari d’un restaurant”, diu aquest cuiner terrassenc que va néixer el 1976 a Girona, però només hi va viure un parell d’anys. “Hi vinc cada any de vacances, perquè a les comarques gironines hi tinc família i grans amics”, afirma.

Sobre el seu debut en el món editorial, explica: “Tenia ganes d’escriure un llibre, perquè soc molt analògic i molt poc digital, i a la televisió tot és molt efímer. A més, aquest és un llibre fet amb l’ajuda de molts amics, entre ells el gran fotògraf Enrique Marco”, remarca Ribas, el “cuiner rock’n’roller”. “La cuina necessita rock’n’roll perquè té una base molt marcada sobre la qual pots fer un solo personal, però després tornes al tempo que marca la cuina tradicional, que és el que és. De vegades la creativitat, les ganes de sorprendre, s’han sobreposat als sabors. Jo només vull alleugerir la cuina tradicional, fer-la més equilibrada en l’aspecte calòric i, per tant, més saludable.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA