cultura

La veu, l’instrument

The Real Group encapçala el cartell de la setena edició del Girona a Cappella Festival, que tindrà lloc del 12 al 20 de maig coincidint amb Temps de Flors

“Quan les flors parlen, les veus ressonen.” Amb aquest toc poètic el regidor de Cultura, Carles Ribas, va presentar ahir la setena edició del Girona a Cappella , el festival musical que acompanya Temps de flors i que aquest any tindrà lloc del 12 al 20 de maig.

El festival, únic d’aquest gènere a tot l’Estat, portarà algunes de les formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. Pau Marqués, el seu director, va desgranar, un a un, els concerts que proposa per aquesta edició el festival. Per començar, un dels concerts estel·lars, l’actuació de The Real Group, la prestigiosa formació vocal sueca, considerada per molts com el millor grup a cappella d’Europa. El grup, que actuarà a l’Auditori de Girona el 12 de maig (20.30 h), fa trenta anys als escenaris i algunes de les seves cançons han estat versionades per altres formacions i han esdevingut clàssics del gènere. El seu estil, entre el jazz i el pop, destaca per unes harmonitzacions i afinacions perfectes.

El mateix dia, unes hores abans, a l’escenari gratuït del festival situat a la plaça d’Independència, actuaran Audiofeels, formació polonesa que guanya reputació fora d’un país on són molt mediàtics arran del seu pas per la televisió.

Un dels concerts que, com destaca el mateix Pau Marqués, “més il·lusió li fa”, és The Beatles A Cappella Tribute, amb Les Anxovetes & The Hanfris Quartet, dues de les millors formacions vocals del nostre país, encarregades de versionar la llegendària banda de Liverpool en un espectacle que té la intenció d’emprendre una gira internacional. Els britànics The Beatbox Collective, que clouen el festival, les cubanocatalanes Gema4 i altres propostes de quilòmetre zero completen entre altres l’oferta.

Festival estratègic

Una de les claus de l’èxit del festival, que es fa coincidint amb el Temps de Flors de Girona, és la connexió amb el públic jove. Per aquest motiu, el regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, va dir durant la presentació que considera que Girona a Cappella podria perfectament incloure’s entre els festivals estratègics de Girona.

Per la seva banda, el logotip d’aquest any és una flor groga cosida. Com recorda Pau Marqués, entre d’altres coses, vol ser “un record de la gent que no hi podrà ser perquè estan empresonats o exiliats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia