cultura

Orn fa el salt al joc de rol

Nexo Ediciones s’ha basat en els còmics protagonitzats pel popular personatge creat pel gironí Quim Bou

Orn és un dels personatges més coneguts i estimats creats per Quim Bou (Vidreres, 1971), il·lustrador i autor de còmics que continua publicant material de forma digital i presenta la versió més infantil de l’heroi a la revista Cavall Fort amb Ornis. Ara, quinze anys després del seu naixement, el ric univers imaginari del personatge ha inspirat un joc de rol d’espasa i bruixeria escrit pel barceloní Jordi Martín, autor de Reflejo.

Editat per Nexo Edicions, una editorial saragossana jove nascuda per unir la cultura i joc, Orn. El juego de rol es basa en els còmics de Quim Bou publicats per Dolmen i Maqui Edicions per presentar un món habitat per animals antropomòrfics, entre què es troba el popular gos pastor convertit en heroi, que en els seus viatges haurà de superar tot tipus d’obstacles ajudat pels companys que anirà coneixent durant el trajecte. Són els jugadors els qui interpretaran el paper d’aquest companys i,a la vegada, els qui hauran d’intentar complir els seus propis objectius per viure grans moments –i resoldre no pocs problemes– com un heroi de la talla d’Orn.

Malgrat que l’adaptació i la concepció de les normes del joc recau en Jordi Martín, Quim Bou no sols s’ha implicat en la creació del material gràfic cedint el material que apareix en els còmics originals, sinó que ha participat activament en el procés artístic i la redacció del text, sobretot en tot allò relacionat amb l’ambientació. És per això que en el manual es poden trobar noves il·lustracions i gran quantitat de detalls que apareixen en les 220 pàgines que formen aquest volum.

El mateix Jordi Martín explica en el vídeo introductori de la campanya de Verkami iniciada amb èxit que es va sorprendre de la quantitat increïble de mapes i informació detallada complementària que no apareix als còmics de què disposava Bou i l’equipara a Tolkien en aquest aspecte. Una apreciació que el mateix Bou corrobora, però que també matisa quan diu que tot ho té guardat en un “caos absolut” i que és l’autor de l’adaptació que ha sabut atorgar-li la coherència necessària per concebre el joc. Un joc, com destaquen, “molt flexible i, per tant, interpretatiu que s’ajusta a les característiques i particularitats de cada jugador”.

Per aconseguir el joc, que es presenta en format digital (6 euros) i llibre físic (a partir de 29 euros), hi ha diferents maneres exposades a la campanya de Verkami . Entre les múltiples recompenses, destaca la possibilitat que el mateix Quim Bou creï un personatge basat en la mascota o animal favorit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC